main logo
2963

O moldoveancă creează tablouri impresionante doar cu ață și cuie

Creează tablouri impresionante cu ajutorul firelor de ață și al cuielor. Vorbim de Elena Beznos, care în curmă cu câțiva ani, a văzut într-o revistă tehnica numită „string art” și a decis să încerce. „Primele încercări au fost drept o provocare, iar acum fiecare lucrare este hrană pentru suflet”, spune meșterița.

O moldoveancă creează tablouri impresionante doar cu ață și cuieFoto: Facebook

Prima lucrare a fost un tablou cu figuri geometrice, care a motivat-o pe Elena Beznos să aplice și în continuare această tehnică, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.

„Eu permanent eram în căutarea a unei îndeletnici cât mai deosebite și până am dat de această tehnică. Tehnica se numește string art și am găsit-o într-o revistă, unde erau niște poze de genul acesta. De atunci am încercat, mi-a plăcut ceea ce a ieșit și am zis: să încerc tot mai mult până am ajuns la nivelul la care am ajuns”, dezvăluie Elena Beznos.

Până acum, cea mai dificilă lucrare a fost un covor, care a ajuns la un chișinăuian.

„Tehnica dată necesită destul de multe materiale. Mai întâi de toate avem nevoie de un placaj din lemn, pentru a fi bătute cuiele. Cuiele se bat pe lemn. Și multă ață. Un covor mare am făcut la comandă, de care sunt mândră, pentru că a fost o lucrare pe care am făcut-o timp de trei luni. A fost o lucrare destul de complicată, migăloasă, cu multe elemente mărunte”, spune femeia.

Uneori, Elena organizează ore practice pentru copii. „Ideea este cea mai complicată etapă, însă copiii rămân impresionați”, spune meșterița.

„Am fost cu master-class pentru copii și copii sunt foarte interesați de această tehnică, pentru că pe loc în vreo 20 de minute ei își văd rezultatul muncii. Am făcut niște lucrări de genul acesta, niște cireșele”, a adăugat aceasta.

În ajutor îi vine fiica Cristina.

„Eu o ajut din când în când. Îmi place și mie să fac lucrări, mai ales care sunt mai ușoare. Eu pot să o ajut când face master-class”, spune Cristina.

Lucrările prezentate la mai multe târguri sunt apreciate mai ales de turiști, spune femeia.

„Oamenii mai vin aici, caută niște lucrări reprezentative pentru Moldova. Dar, eu mai fac strugure, lucrări în stil tradițional, pomul vieții este foarte tare întrebat. Da, se întreabă! Este o tehnică mai deosebită”, menționează Elena Beznos.

Din 2009, Elena Beznos este membru al Uniunii Meșterilor Populari. Acum, femeia se bucură de lucrările ei care au ajuns în Canada, Ucraina, Italia, Germania sau Franța.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării