main logo
6183

O lovitură la fotbal i-a schimbat viața: Drama unui tânăr de 19 ani, bolnav de cancer

Un simplu accident la un meci de fotbal i-a schimbat radical viața lui Anatol, un tânăr de 19 ani.

O lovitură la fotbal i-a schimbat viața: Drama unui tânăr cu cancerColaj: știri.md

În timp ce amicii săi își fac planuri pentru viitor, acesta speră să învingă cât mai repede cancerul, transmite Știri.md.

Anatol a devenit eroul proiectului “Bărbații vorbesc” cu Adrian Prodan.

„A început totul de la o simplă lovitură la fotbal. M-am lovit la bară, mai jos de genunchi, și de atunci au început durerile noaptea”, a povestit tânărul. 

Alarmați, părinții tânărului au mers la Chișinău, unde medicii l-au operat, însă după ce a fost externat, piciorul a început să se umfle: „Medicii au spus că a fost strâns piciorul prea tare, însă acesta a continuat să se umfle”.

După ce au mers repetat la medici, părinții au aflat că fiul lor are cancer. Din acea clipă a început lupta cu această boală cruntă.

Tânărul a fost internat la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, însă atitudinea medicilor a lăsat de dorit.

„După operație medicii mă întrebau dacă au făcut totul corect. Eu de unde să știu? Nu sunt eu medic. Veneau la mine o dată în zi sau chiar la două zile. Când îmi schimbau pansamentul îmi puneau prosopul în gură ca să nu strig. Durerea era insuportabilă, deoarece pansamentul îl făceau fără anestezie”, mărturisește tânărul.

Anatol ulterior a fost transferat la Institutul Oncologic, unde a început procedurile de chimioterapie: „A fost bine parcă, piciorul a început să se dezumfle, dar după a șasea chimioterapie mi-au spus că trebuie amputat piciorul”.

După intervenție, medicii au găsit ceva dubios în plămânii lui Anatol. După o analiză, aceștia au constatat că boala s-a extins și a dat metastaze.

Acum tânărul urmează tratamentul în Turcia, iar medicii îi dau speranțe.

Deși Anatol se arată vesel și optimist, mama băiatului își amintește cu lacrimi în ochi despre experiența trăită în spitalele din R. Moldova și atitudinea personalului medical față de copiii bolnavi.

„El plângea de dureri. Mie nu îmi dădeau voie mai mult de cinci minute să stau cu el, dar după ce le puneam în buzunare 200 de lei îmi permiteau să stau o oră.

După operație nici nu i-au șters piciorul de sânge. Cum se poate așa? Nici de un câine nu îți poți bate joc, dar de un copil de 17 ani cum e posibil?”, își amintește mama băiatului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării