main logo
1292

Nimic nu se pierde: Peste 20 de copii au învățat să recicleze deșeurile

Nimic nu se pierde, totul se transformă. Ghidaţi de acest principiu, peste 20 de copii s-au reunit în cadrul unui atelier în care au învăţat să recicleze deşeurile.

Nimic nu se pierde: Peste 20 de copii au învățat să recicleze deșeurileColaj: știri.md

Cu doar două bucăţi de lemn, un PET şi o sticlă, ei au făcut o hrănitoare pentru păsări şi au învăţat ce înseamnă reciclarea, dar şi grija faţă de necuvântătoare, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Igor Hîncu are o afacere cu jucării educative pentru copii şi face şi antreprenoriat social. Până să treacă la confecţionarea hrănitorilor pentru păsări, copiilor le-a fost prezentat atelierul în care deşeurile capătă viaţă dacă nimeresc în mâinile unui meşter iscusit.

„Vrem să construim o hrănitoare pentru păsări. Ce materiale veţi utiliza? Două sticle, una de plastic şi una de sticlă şi lemn. Ai mai făcut asta vreo dată? Nu, niciodată. Eşti foarte încântat. Da.”

„Este foarte interesant să faci nişte lucruri din lemn. Dar ce înseamnă reciclarea? Reciclarea este când mergi la gunoi şi iei sticle din plastic şi le pui la alte feluri de sticlă. De ce e important să reciclăm. Ca să nu fie murdărie în ţara noastră.”

„Unde vei pune această hrănitoare? Încă nu ştiu. Ce le vei da de mâncare păsărilor? Seminţe.”

Igor Hîncu, antreprenor: „Este o chestie foarte simplă, sunt două scândurele, un colier şi avem deja sticla. E o chestie chiar utilă, aţi văzut cât entuziasm din partea copiilor mici şi mari.”

Şi părinţii celor mici s-au implicat în activităţi.

„Ca un copil ne-au dat şi nouă de lucru. Copiii noştri sunt departe de toate aceste lucruri. E important să aibă asemenea activităţi, pentru că pun mâna, simt materialul. Ei acum sunt departe de toată situaţia asta.”

Igor Hîncu, antreprenor: „Vrem să-i provocăm pe părinţi şi copii două chestii foarte importante. Unu, să înveţe că deşeurile sunt materiale foarte valoroase care pot fi reciclate, reutilizate şi cu mâinile lor pot crea hrănitoare pentru păsări. Mai ales acum e sfârşit de iarnă şi păsărilor e greu să-şi găsească hrana necesară.”

În atelier a fost şi un voluntar venit din Germania.

Fiete Wohlers, voluntar din Germania: „Şi eu îmi doresc să fac antreprenoriat social, când mă voi întoarce în Germania. Am vrut să-i vizitez pentru a mă inspira. În special, pentru mine, este foarte interesant să învăţ ceva în care poţi să combini lucrul manual şi lemnul, pentru că eu sunt, deasemenea, lemnar.”

Atelierul face parte din cadrul unui proiect iniţiat de antreprenorul Igor Hîncu în colaborare cu mai mulţi parteneri. Vor fi donate mai multe kit-uri şcolilor din Republica Moldova, care conţin cele necesare pentru a meşteri hrănitori pentru păsări din materiale reciclabile. 

Cel mai important este ca micuţii să-şi asume hrănirea păsărilor în mod sistematic, mai ales acum iarna, când acestea au nevoie de grija noastră pentru a supravieţui.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării