Niciodată nu e prea târziu: La 59 de ani, și-a luat a doua diplomă de licență
Niciodată nu este târziu să înveți. Una dintre persoanele care s-a ambiționat să bată stereotipurile este Viorica Harabara de 59 de ani, care a absolvit a doua facultate. După ce a studiat Pedagogia, tot la Universitatea de Stat din Moldova, a primit diploma de licență în domeniul Asistenței sociale, sector în care activează deja de câțiva ani. A susținut teza pe nota 10 și dorește să continue studiile la masterat.

Absolventă a Facultății de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, Viorica Harabara spune că procesul de predare în universități s-a schimbat foarte mult, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.
„Tehnologiile și posibilitățile studentului sunt foarte mari. Dacă noi înainte ne limitam numai la bibliotecă și la cărțile din bibliotecă, acum noi avem biblioteca digitală, adică surse de informație locale, de peste hotare, e foarte ușor, dacă vrei numai”, spune Viorica Harabara.
Pe parcursul anilor de studii, în pofida dificultăților, fiica sa, Veronica, i-a fost mereu alături, ajutând-o ori de câte ori a fost nevoie.
„Ea s-a dus să-și facă CV-ul și a aplicat documentele, dar nu mi-a spus. Și-a îndeplinit visul, dacă a evoluat sau nu, pot să spun că a devenit mai curajoasă”, afirmă Veronica Harabara.
Profesorii spun că la facultate sunt bineveniți oameni de toate vârstele – fie că abia au terminat liceul, fie că vor să învețe ceva nou sau să-și schimbe cariera.
„Este una dintre cele mai solicitate specialități pe piața forței de muncă. Trăim vremuri tumultuoase și fiecare din noi are nevoie de un sprijin, de un cuvânt spus calm, care să ne ofere și o stare de bine, și o deschidere sufletească, și tocmai specialiștii noștri sunt cei mai buni pe segmentul dat”, menționează Maia Șevciuc, decana Facultății de Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, USM.
La această facultate, diplome de licență au primit, în acest an, 90 de absolvenți.