main logo
430

Protestul fermierilor: Anunțuri făcute de PDM, PSRM, PAS și Platforma DA

Deputații din patru fracțiuni parlamentare: PDM, PSRM, PAS și Platforma "DA" s-au întâlnit la Parlament și au discutat timp de două ore, dar nu au găsit soluții concrete pentru problemele agricultorilor afectaţi de secetă şi grindină.

Protestul fermierilor: Anunțuri făcute de PDM, PSRM, PAS și Platforma DAFoto: publika.md

Au stabilit însă crearea unui grup de lucru ca să discute... situația din agricultură. Asta în timp ce fermierii, care au ajuns la capătul răbdării, aşteaptă decizii viabile, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

La finalul întrunirii, aleşii poporului au venit cu mai multe propuneri, însă vor să afle de la Guvern care sunt posibilitățile financiare ale țării.

"Împreună, pe platforma parlamentară și guvernamentală, vom găsi cele mai bune soluții viabile și fezabile care cu adevărat să fie în ajutorul producătorilor agricoli. Solicit tuturor producătorilor agricoli să avem puțină răbdare. 

Vom condamna și vom fi împotriva populismului care, pe alocuri, găsește loc și în această situație", a menționat Nicolae Ciubuc, deputat PDM.

PAS şi Platforma "DA" insistă pentru convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, în cel mult o săptămână, pentru a rezolva doleanţele agricultorilor.

"Seceta nu a apărut ieri. Lucrul acesta trebuia făcut încă în luna mai. De aceea această scuză nu funcționează. Noi o să insistăm ca în cel târziu șapte zile Parlamentul să fie convocat", a spus Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS.

"Revendicările fermierilor sunt absolut justificate. Am constat diferența de abordări destul de mare. Eu cred că mâine o să fie foarte clar. E timp suficient 12 ore să înțelegem dacă se dorește identificarea soluțiilor sau este o încercare de a mima dialogul", a precizat Alexandru Slusari, președintele fracțiunii Platforma DA.

Coaliția de guvernare PSRM-PDM a refuzat propunerile opoziţiei de a convoca o şedinţă extraordinară a Parlamentului.

"Noi suntem gata să convocăm ședința extraordinară atunci când vom avea proiecte de lege agreate de comun acord. Partidul Socialiștilor este azi mai reticent față de convocarea ședinței Parlamentului de dragul convocării ședinței Parlamentului", a declarat Vlad Batrâncea, președintele fracțiunii Platforma DA.

Pentru iniţierea procedurii de convocare a sesiunii extraordinare a legislativului anunţată de Platforma DA e nevoie de 34 de semnături. PSRM și PDM s-au opus ideii. Ieri, Partidul Democrat i-a chemat la dialog pe deputații de la PSRM, PAS și Platforma "DA" ca să discute despre cele mai grave probleme ale țării, inclusiv despre criza din agricultură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării