main logo
1761

Morari: Autorii scrisorii anonime ar putea fi trași la răspundere

Șeful Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari spune că informațiile apărute astăzi în spațiul media fac parte dintr-un scenariu prin care se încearcă intimidarea sa.

Morari: Autorii scrisorii anonime ar putea fi trași la răspundereFoto: sputnik.md

Scenariu similar cu cel din aprilie 2019 când la fel, astfel de informații au fost expediate la anumite instituții media pentru a pregăti terenul de a îl debarca atunci pe Morari de la conducerea instituției, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md

Șeful PA lasă de înțeles că acest lucru este făcut de persoane din mediul politic și administrativ care ar fi deranjate de acțiunile recente ale instituției pe care o conduce.

Contactat de Deschide, Viorel Morari a declarat că are un sentiment de deja-vu, pentru că în aprilie 2019 a trecut printr-o situație similară cu cea de azi și care atunci s-a soldat cu demisia sa din funcția de procuror-șef al PA. 

„Eu nu vreau să apar în permanență cu contraargumente sau comentarii la ceea ce apare în spațiul public. V-aș ruga să faceți o analiză, când apar aceste informații denigratoare. Ele ar fi putut să apară, fie atunci când am demisionat ca să continuie ce au început, fie pe parcurs când am fost restabilit, fie atunci când am participat la clubul de presă. Ele apar imediat atunci când Procuratura Anticorupție nu are astâmpăr și merge cu efectuarea investigațiilor pe care toată societatea le așteaptă. 

Totodată, nu vreau să cred că există o anumită conexiune între declarațiile neargumentate ale judecătorilor de săptămâna trecută, inițierea unei evaluări a procuraturii specializate, continuarea sau reluarea anumitor investigații și atacurile mediatice deja la persoane în concret în această săptămână”, susține șeful PA.

Morari mai spune că acele persoane care anonim răspândesc astfel de informații ar fi mai bine să depună o sesizare conform procedurii penale și să-și asume responsabilitatea pentru cele invocate.

„Vedeți în ce perioadă au apărut, practic peste noapte, aceste informații care elucidează același lucru de care am fost învinovățit în aprilie 2019. Dacă vă amintiți, atunci am sesizat atât Procurorul General, cât și Autoritatea Națională de Integritate, instituții care n-au constat ceva circumstanțe ce ar permite sancționarea mea sub o formă sau alta. 

Decât ar face scrisori anonime, mai bine ar depune o sesizare conform procedurii penale și să-și asume responsabilitatea pentru cele invocate. Pe urmă aceste persoane ar putea fi trase la răspundere pentru denunțare falsă cu bună-știință”, a adăugat conducătorul Procuraturii Anticorupție. 

Șeful PA transmite și un mesaj celor care au expediat presei acele informații: „Dacă cineva crede că prin astfel de metode o să mă intimideze sau o să mă scoată din sărite, bun prima dată le-a ieșit, să vedem a doua oară”.

„În acest sens, am un apel către toți reprezentanții spațiului mediatic să nu facă parte unei campanii orchestrate de denigrarea – tactică utilizată tot mai des de către persoanele vizate în anumite cauze penale, prin intermediul cărora încearcă să facă presiuni asupra procesului de urmărire penală. 

Eu rămân pe principiul profesionalismului, independenței, integrității și responsabilității”, a adăugat Viorel Morari. 

Amintim că recent au fost expediate anonim mai multor redacții de știri informații despre Viorel Morari

Acestea vizează activitatea sa în funcția de șef PA, dar și cea privată unde sunt aduse mai multe acuzații în adresa sa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării