main logo
25181

Moldoveanul decedat în Italia a lăsat acasă 3 copii minori

Moldoveanul cu cetățenie română, care se afla printre cele 37 de victime ale tragediei de la Genova, unde o porțiune dintr-un viaduct s-a prăbușit cu tot cu mașini, lucra șofer de TIR și a lăsat în urmă soția cu 3 copii minori.

Moldoveanul decedat în Italia a lăsat acasă 3 copii minori

Potrivit nașului victimei, bărbatul avea 44 de ani și era originar din satul Taraclia, raionul Căușeni. Acesta muncea șofer de TIR la o companie din Franța, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Tot potrivit nașului său de cununie, în momentul în care s-a prăbușit de pe pod, victima se afla la volanul camionului, fiind singur în mașină. 

În imaginile de mai jos pot fi văzute camioanele care au fost zdrobite după ce au căzut de pe pod:

Familia bărbatului a aflat în această dimineață despre tragedie. Nașul de cununie spune că victima a lăsat în urmă trei copii minori.
Informația despre moldoveanul care a decedat în urma prăbușirii podului din Italia a fost făcută publică de Ministerul de Externe de la Chișinău. 12 persoane sunt încă date dispărute.

O porțiune de aproximativ 80 de metri dintr-un viaduct al străzii A10, care trece peste o cale ferată și peste râul Polcevera, s-a prăbușit în timpul unei furtuni violente cu fulgere, tunete și grindină.

În jur de 30 de mașini mici și cinci camioane au căzut în gol de la aproape 50 de metri înălțime. Podul a strivit și două depozite. Au fost mobilizați 300 de pompieri și 400 de polițiști. Operațiunea de salvare s-a dovedit a fi extrem de dificilă din cauza ploii și a mormanului instabil de bucăți de beton și fiare.

Ministrul italian de interne a promis că vinovații vor fi trași la răspundere pentru tragedie. Iar un vinovat indirect ar fi Uniunea Europeană și constrângerile bugetare impuse Italiei. Podul Morandi, cunoscut și ca Podul Brooklyn al Genovei, este de regulă intens circulat. 

Prăbușirea s-a produs cu puțin timp înainte de ora prânzului, pe timp de furtună, iar unii martori au afirmat că s-a fisurat după ce a fost lovit de fulger, informație ce nu a fost încă confirmată de șeful agenției italiene pentru protecția civilă.

Acum doi ani, un profesor de inginerie de la universitatea Genova a spus despre acest pod că este un eșec al ingineriei cu foarte mari costuri de întreținere. Podul Morandi, construit în 1960, este situat în zona industrială de la marginea orașului Genova.

În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a viaductului. Noi lucrări de reparație care vizează fundația, erau în desfășurare când a cedat. Compania care opera autostrada insistă că podul nu prezenta nici un risc și era monitorizat în permanență.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării