main logo
2386

Moldovean, prins la vamă cu focuri de artificii: Se pregătea de Revelion

Un moldovean de 26 de ani a fost prins la vama Albița cu articole pirotehnice pe care intenționa să le scoată din R. Moldova și să traverseze cu ele hotarul în România.

Moldovean, prins la vamă cu focuri de artificii: Se pregătea de Revelion

Acesta s-a prezentat la vamă la volanul unui automobil înmatriculat în România, în seara zilei de ieri, 20 decembrie, transmite Știri.md.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control a descoperit, în interiorul autoturismului, cinci cutii ce conțineau articole pirotehnice.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat că acesta nu deţine autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale pirotehnice.

Cu privire la cele depistate, bărbatul a declarat că a procurat respectivele produse de pe Internet şi că urma să le folosească cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Conform prevederilor legale, produsele, în valoare totală de 300 de lei românești, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

Știri.md reamintește că Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii să renunțe la focurile de artificii în perioada sărbătorilor de iarnă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării