main logo
529

Mituri: Cât de sănătoase sunt sucurile proaspăt stoarse

Dieta și alimentația sănătoasă sunt o grijă prioritară într-o epocă a exceselor și a hranei nocive. Acestea au condus la creșterea obezității la nivel global, însă odată cu interesul oamenilor pentru un corp sănătos, s-au dezvoltat și o mulțime de mituri despre o dietă sănătoasă și echilibrată.

Mituri: Cât de sănătoase sunt sucurile proaspăt stoarseMituri: Cât de sănătoase sunt sucurile proaspăt stoarse

E lucru știut că fructele sunt obligatorii în dieta noastră zilnică, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Au fibre, vitamine și nutrienți care asigură un bol alimentar sănătos. Dar cum rămâne cu sucurile proaspăt stoarse? 

De fapt, freshurile nu sunt decât apă cu zahăr din fructe. Explicația este simplă, cu o mică recapitulare din chimie. Zahărul din fructele întregi este împachetat, în structuri chimice, care formează fibre. Odată distruse, acestea se transformă într-o bombă de fructoză. 

În ultimii ani, zahărul brun a câştigat teren în faţa zahărului alb, fiind promovat ca un produs mai sănătos, care nu îngraşă şi nu este la fel de nociv precum tradiţionalul zahăr alb.

În realitate, diferenţa dintre cele două este foarte mică. Zahărul alb conţine 99 la sută zaharoză pură, în timp ce zahărul brun - 97 la sută. Din punct de vedere caloric, are acelaşi număr de calorii indiferent de culoare. În plus, în comerţ majoritatea sortimentelor de zahăr brun, este nuanțat de coloranţii alimentari.

Legumele sau fructele îngheţate ţin la distanţă mulţi cumpărători, care se arată sceptici în privinţa gustului şi nutrienţilor pe care le conţin.

Deseori, fructele şi legumele proaspete îşi pierd mai mult substanţele nutritive prin expunerea la oxigen şi la soare. Prin congelare, nu doar că nu îşi pierd nutrienţii esenţiali, ci oferă proprietăţi antioxidante mai mari. Bineînțeles, este recomandat să cumpăraţi produse congelate când nu sunt în sezon şi proaspete, corespunzătoare anotimpului.

Lista miturilor despre alimentație vine din obiceiurile transmise din generație în generație sau din strategiile de marketing ale marilor companii. Săptămâna viitoare, vom dezbate și alte mituri, până atunci însă, citiți atent etichetele produselor și nu vă lăsați păcăliți de informații false.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării