main logo
422

Militarii români înhumați la Feștelița au fost comemorați

Circa 330 de mii de militari români au murit în lupte sau prizonierat, toți punând interesul Patriei mai presus decât propria lor existență.

Militarii români înhumați la Feștelița au fost comemorați

Declarația a fost făcută de atașatul apărării militar al României în Republica Moldova, colonelul Cristi Ladaniuc, la ceremonia militară de comemorare a militarilor români organizată la Cimitirul Eroilor Români din Feștelița, Ștefan Vodă.

Cristi Ladaniuc a menționat că militarii români care au murit pe câmpurile de luptă sunt eroii României Mari, caractere curate, au luptat pentru realizarea unui ideal național: întregirea țării, transmite IPN.

La ceremonie a participat și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Acesta a spus că ostașii români cu sacrificiu și vitejie au luptat pentru a face România ceea ce este astăzi: un stat modern, ancorat în realitățile secolului XXI.

„Suntem membri ai UE, NATO, suntem un stat care încearcă prin tot ceea ce face să promoveze stabilitatea și securitatea în zona sa de apartenență geografică. Lucrurile acestea nu ar fi fost posibile fără jertfa și sângele vărsat de ostașii noștri”, a menționat Daniel Ioniță.

Ceremonia militară de comemorare a eroilor români a cuprins și un ceremonial religios susținut de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei și Exarhatului Plaiurilor. A fost organizat și un moment poetic susținut de elevii de la gimnaziul „Vasile Moga” din localitatea Feștelița.

În Cimitirul Eroilor Români din Feștelița sunt înhumați 45 de ostași români căzuți pe câmpul de luptă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării