main logo
4269

Mai mulți profesori amenință cu proteste. Ce i-a nemulțumit pe aceștia

Profesorii moldoveni cer o lege anti-violență, condiții decente de muncă, dar și salarii mai mari. Aceste revendicări au fost anunțate în dimineața zilei de miercuri, 29 noiembrie, în cadrul unei acțiuni organizate în incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Capitală.

Mai mulți profesori amenință cu proteste. Ce i-a nemulțumit pe aceștiaFoto: realitatea.md

La inițiativa Federației Sindicale a Educației și Științei, mai mulți profesori au cerut salarii mai mari și crearea unor condiții mai bune de trai și de muncă, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Acest mesaj de a fi stopată violența în școală, de a fi apărați prin lege profesorii, a fost înaintat de toți colegii din municipiul Chișinău și din țară, pentru a-l aduce în fața domniilor voastre, a întregii societăți. Avem nevoie să fim apărați, suntem discriminați uneori la emisiuni, unde sunt aduse învinuiri nefondate profesorilor, mai ales de cei care nu cunosc această meserie. Nu violență în școală!”, Ludmila Varzaru, lider sindical.

Conducerea Federației a menționat că ar putea ieși la proteste în următoarea perioadă, dacă negocierile cu Guvernul și Ministerul Educației nu vor da roade.

„Nu doar la Asachi are loc o astfel de activitate. În toate școlile, grădinițele și universitățile în care avem comitete sindicale decid eu cum desfășoară aceste activități. Inițial am spus să facem în fața școlii, iar după am decis ca să oferim condiții bune, să nu pierdem timpul cu îmbrăcatul și dezbrăcatul, să facem aici, în interior. Dar mesajul nostru este clar, vrem mai multă atenție față de problemele școlilor, față de problemele educației. Din păcate am ajuns într-o criză de sistem, legată de lipsa de cadre. Există necesitatea de a vota de urgență o lege care să protejeze profesorii. Sperăm că acțiunea de astăzi va accelera procesul… Armele noastre sunt gata, dacă va fi nevoie de a ne manifesta mai activ. Sperăm tare să avem un dialog bun cu actuala conducere a Ministerului Educației”, a declarat Ghenadie Donos, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării