main logo
1875

Mai mulți experți din SUA, în vizită la USMF Nicolae Testemițanu

Cadre didactice, medici rezidenți și psihologi de la Catedra de sănătate mintală, psihologie medicală și psihoterapie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova au beneficiat săptămâna trecută de instruire oferită de experți în sănătate mintală din Statele Unite ale Americii.

Mai mulți experți din SUA, în vizită la USMF Nicolae TestemițanuFoto: Moldpres.md

Specialiștii americani au participat și la lucrările Congresului internațional „Dincolo de granițe: uniți pentru sănătatea mintală”, unde Shimon Mazor, specialist în medicina virtuală privind sănătatea mintală, a prezentat expertiza sa unică în tehnologie și wellness, prin care aduce inovația în sănătatea mintală și oferă soluții cu impact accesibile unor comunități mai largi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

O prezentare privind psihologia pozitivă aplicată a demonstrat asistentul universitar Emiliya Zhivotovskaya, care este și creatoarea renumitului program de certificare în acest domeniu, aplicat în 11 orașe din SUA, Canada și în mediul on-line, program în cadrul căruia au fost instruiți peste 700 de practicieni până în prezent.

La rândul său, conferențiarul Laura Ann Roberts a vorbit auditoriului despre experiența sa în cadrul programului de consiliere pentru studenți și absolvenți. Pe lângă activitățile sale didactice, Roberts este psiholog autorizat și oferă consiliere copiilor și adulților care se confruntă cu stări psihologice grave.

Vizita de lucru a specialiștilor din SUA a continuat la Catedra de sănătate mintală, psihologie medicală și psihoterapie a USMF „Nicolae Testemițanu”. Shimon Mazor a organizat un workshop cu genericul „Revolutionizing Mental Health through Virtual Reality: How Technology Can Enhance the Quality of Therapeutic Care”, unde a demonstrat practici privind funcționarea realității virtuale în terapie.

Ulterior, Emiliya Zhivotovskaya a moderat atelierul de discuții cu medicii rezidenți de la specialitatea Psihiatrie, cărora le-a vorbit despre formarea unei cariere de succes și le-a relatat despre parcursul său profesional, precum și despre oportunitățile de dezvoltare și perspectivele globale în domeniul sănătății mintale.

Pentru cadrele științifico-didactice și medicii rezidenți de la specialitatea Psihiatrie au fost organizate două ateliere de instruire: „Gestionarea ADHD la copii și adulți” și „Psihoterapia dialectic comportamentală”. Activitățile au fost moderate de expertul Laura Ann Roberts.

Vizita specialiștilor internaționali s-a desfășurat în cadrul proiectului “American Medical Speaker Program”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA, ce are ca scop transferul de cunoștințe, îmbunătățirea abilităților practice și consolidarea capacităților de cercetare și predare ale personalului științifico-didactic.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării