main logo
738

Mai multe corturi anticaniculă, instalate în Capitală. Unde se află

Pe timp de caniculă, autoritățile municipale vor amenaja corturi speciale în cele mai aglomerate spații și zone ale sectoarelor Capitalei, acolo unde trecătorii vor putea bea apă și cere ajutor în caz de necesitate.

Mai multe corturi anticaniculă, instalate în Capitală. Unde se află

Astfel, puncte de aprovizionare cu apă potabilă sunt pe mai multe adrese din Capitală, transmite Știri.md.

Acestea sunt:

Sectorul Râşcani: Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – memorie veșnică”;

Sectorul Botanica: Intersecţia bd. Cuza-Vodă – str. Independenței;

Sectorul Buiucani: Str. Ion Creangă, 74;

Sectorul Ciocana: Mircea cel Bătrân, 2, pe alee;

Sectorul Centru: Bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt, 136, în preajma Centrului comercial „Gemeni”.

Autoritățile municipale menționează că în următoarele zile, în funcţie de situaţie, vor mai fi deschise corturi anticaniculă şi în alte zone.

De asemenea, pe perioada estivalaă funcţionează sși cișmele de apaă, iar în preajma Parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanenţă.

De asemenea, pentru a minimiza impactul caniculei, în toate sectoarele Capitalei sunt stropite cu apă străzile și bulevardele principale unde circulă transportul public.

Totodată, în perioada cu temperaturi caniculare, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor, vor asigura: supravegherea calității produselor perisabile prin monitorizarea condițiilor de păstrare a mărfurilor alimentare în piețe; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor şi a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sfera de deservire a populaţiei privind activitatea pe vreme de caniculă.

De asemenea, Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi va intensifica controlul privind activitatea echipelor de salvamari în zonele bazinelor acvatice autorizate pentru odihnă și supravegherea strictă a respectării de către populație a regulilor de comportament în locurile de agrement.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării