main logo
3280

Magnoliile, frumoșii arbori cu flori, au înflorit în Grădina Botanică

Magnoliile, frumoșii arbori cu flori în nuanţe irezistibile de roz şi mov, au înflorit în Grădina Botanică din Chişinău. Deşi ploile şi temperaturile scăzute din ultima săptămână au cam ştirbit din frumuseţea copacilor, ei continuă să rămână o atracţie pentru vizitatori.

Magnoliile, frumoșii arbori cu flori, au înflorit în Grădina Botanică

Gabriela Suleac, jurnalist Tvrmoldova: „La Grădina Botanică sunt peste 25 de soiuri de magnolie. Se deosebesc după perioada de înflorire, după forma și mărimea florilor și nuanță. Unele și-au deschis deja petalele, altele urmează. Perioada de înflorire poate dura până la sfârșitul lui aprilie”, transmite Știri.md.

Elizaveta Donica, doctor în biologie, Grădina Botanică: „Procesul de înflorire s-a început de la jumătatea lunii martie, dar din cauza oscilaţiilor de temperatură, florile parcă s-au închis, iar mirosul şi decorativitatea florilor puţin au fost afectate. Puţin petalele la margine sunt afectate de oscilaţiile acestea de temperatură mai jos de 0 grade.”

Magnoliile sunt o adevărată atracţie, în special pentru cei care vor să facă fotografii.

„Am venit cu prietenele mele. Întâi de toate am venit pentru nişte poze, dar, după ce am văzut că copacul principal încă nu e înflorit de tot, am decis că o să venim pe parcurs.”

„E ceva neobişnuit, ceva frumos. Chiar dacă plouă e o atmosferă foarte minunată şi aerul e curat. Foarte des venim în parc, dar prima dată aflu că sunt magnolii.”

„Sunt foarte frumoase. Dacă ar fi să nu le rupă, iar vizitatorii să le păstreze aşa cum sunt. Să le lase acolo pe loc. Ei sunt care mai rup. Dar noi ne mândrim cu aşa colecţie.”

În plină floare sunt şi alţi arbori şi arbuşti.

Elizaveta Donica, doctor în biologie, Grădina Botanică: „Iată în faţa noastră este prinsepia galbenă care la sfârşitul lunii martie începutul lunii aprilie începe să-şi desfacă sincronic odată şi mugurii florali şi mugurii foliali. Pe teritoriul grădinii înfloresc aşa ca un conveir diferite soiuri de prun, magnolia, de prun decorative, forziţia, lonicera lui Standish şi alte specii de plante lemnoase.”

Prețul unui bilet de intrare la Grădina Botanică din Chişinău este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și pensionari.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării