main logo
4314

Locuitorii din Hârbovăț, nemulțumiți că drumul e reparat doar până la Bulboaca

Locuitorii din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, sunt nemulțumiți că drumul național a fost reparat doar până în localitatea vecină, Bulboaca, aflată la numai 5 kilometri distanță, unde, pe 1 iunie, va avea loc Summit-ul Comunității Politice Europene.

Locuitorii din Hârbovăț, nemulțumiți de drumul reparat până la BulboacaFoto: Captură video

O imagine care arată contrastul dintre porțiunea reasfaltată și continuarea traseului național a stârnit reacții aprinse pe rețelele de socializare, transmite Știri.md, cu referire la moldova.europalibera.org.

Porțiunea proaspăt asfaltată contrastează cu drumul care leagă Bulboaca de localitatea vecină. Unii oameni din satul Hârbovăț, aflat la 5 km de Bulboaca, sunt nemulțumiți de această situație.

„- Aș spune că cred că așa a fost planificat, dar ar fi fost bine să fi fost și aici, până la Primărie.

- Eu cred una și bună, că nu se face lucrul acesta. Acum, ca să vină toată Europa, acolo l-au făcut, că au acolo sală, acolo au tot. Dar aici ce e la noi? Fărâmat tot. Acolo au făcut reparații, au făcut tot, că acolo-i Bulboaca. Acolo deja Bulboaca e a Europei, dar noi nu suntem ai Europei.

- Dacă tot au început să repare drumurile, puteau să repare măcar încă câțiva kilometri și să nu se oprească la Bulboaca și de acolo drumul reparat s-a terminat și a rămas drumul care este acum. Adică eu nu văd un lucru normal. Dacă ne apucăm de făcut ceva, ori facem bine și de calitate, să-i mulțumească pe toți, ori nu mai facem deloc”, au spus oamenii pentru Europa Liberă. 

Primarul satului Hârbovăț, Rodica Croitor, își exprimă speranța că lucrările de reparație a drumurilor vor continua și vor ajunge până la Hârbovăț.

Administrația de stat a drumurilor susține că lucrările erau planificate și nu au legătură cu Summitul.

Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, vor fi găzduiți aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Citește și: Imaginea zilei: Sfârșitul Europei e la Bulboaca, raionul Anenii Noi

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării