main logo
23002

Locatarii unui bloc din Capitală s-au trezit cu apartamentele gajate la bancă

Locatarii mai multor apartamente din Capitală s-au trezit cu casele gajate de compania de construcții de la care le-au cumpărat.

Locatarii unui bloc din Capitală s-au trezit cu apartamentele gajateFoto: captură video

Firma le-ar fi dat în ipotecă, pentru a lua un credit la bancă, iar cum datoria nu a fost întoarsă, oamenii umblă prin judecăți ca să-și revendice locuințele pentru care au plătit zeci de mii de euro, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

70 de apartamente din cele peste 200 din complexul de blocuri de pe strada Calea Orheiului ar fi fost date în gaj de compania de construcții care le-a ridicat.

„Sun la bancă sa iau un credit pentru a face reparație și mi se spune că apartamentul e gajat. Cum e gajat? Fără să știu nimic.”

„S-a pus ipoteca fără acord, fără să mă înștiințeze.”

Despre asta locatarii au aflat acum câțiva ani, iar de atunci sunt purtați prin judecată ca să își demonstreze dreptul de proprietate.

„Buneii mei au fost deportați și au ramas fără case, prin Siberia. Acum noi, în secolul XXI să fim cu banii achitați și să fim cu apartament gajat, sechestru.”

Problema este că atunci când și-au cumpărat apartamentele în rate, locatarii ar fi lăsat compania de construcții să se ocupe de toate procedurile.

„Anume astea 70 de apartamente nu erau notate cadastral și la notar nu erau înregistrate. De asta și-au permis să le gajeze băncii pentru că aveau nevoie de bani.”

Apartamentele gajate nu sunt unica preocupare a oamenilor. 

Patricia Podoleanu, reporte: Locatarii spun că blocurile trebuiau să fie date în exploatare în 2013. Au trecut 6 ani, dar două dintre case nu au ascensor nici acum, iar parcările promise nu sunt încă amenajate.

Nici contractele cu furnizorii de electricitate sau apă nu ar fi fost încheiate până astăzi. Plățile se fac la compania de construcții.

„Noi achităm serviciile, apa, lumina, la ei la oficiu, ei nu achitau furnizorii, erau datorii enorme, noi azi avem datorii de peste un milion de lei și riscăm să fim deconectați.”

„Union Fenosa, Apă-Canal, Salubritate, toți zic plătiți-ne comunalele.”

Proprietarul companiei de construcții nu a răspuns la telefon, deși a fost sunat insistent. Avocatul acestuia a spus că nu are acordul clientului ca să ofere detalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării