main logo
549

Legea privind organizarea activității notarilor, în Monitorul Oficial

Decretul de promulgare şi legea pentru modificarea Legii cu privire la organizarea activității notarilor vor fi publicate în numărul de mâine al Monitorului Oficial.

Legea privind organizarea activității notarilor, în Monitorul OficialLegea privind organizarea activității notarilor, în Monitorul Oficial

Potrivit documentului, modificările vizează activitatea Adunării Generale a notarilor, a Camerei notarilor şi a Colegiului, transmite Știri.md cu referrire la Moldpres.

Astfel în urma modificărilor, preşedintele Camerei notarilor va fi ales prin vot secret de către membrii consiliul şi nu de Adunarea Generală cum era anterior.

La începutul anului curent deputaţii au adoptat o nouă lege cu privire la activitatea notarilor. Documentul face parte din Strategia de reformare a sectorului justiţiei și conține mai multe inovații, printre care extinderea termenului de stagiu a notarilor de la 12 la 18 luni și apariția termenului de „notar stagiar”. 

Printre inovații se numără și constituirea unui Fond de credibilitate format din contribuţiile notarilor. Acesta va fi gestionat de către un consiliu de administrare ce va activa în cadrul Camerei notarilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării