136
0
Lecțiile video ale proiectului Educație Online, disponibile pe Studii.md
136
0

Pe platforma Studii.md, profesorii și elevii pot găsi materiale didactice în format video, puse la dispoziția publicului de Educatie Online, dar și de alte proiecte educaționale din Moldova.

Educatie Online este o bibliotecă digitală cu lecții video și materiale didactice pentru toate disciplinele școlare pentru clasele I-XII, creată la inițiativa Primăriei mun. Chișinău.

La acest proiect au lucrat peste 150 de cadre didactice din 69 de instituții de învățământ, precum și grupuri de experți de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, programul EduTolk, compania Crunchyroll, ATIC, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație, proiectul Clasa Viitorului și Fundația Soros-Moldova.

Fiind ghidați de experții tehnici și ajutați de voluntari, profesorii au filmat aproximativ 2 500 de lecții video, multe dintre ele fiind deja încărcate pe site-ul web al proiectului. 

În plus, pe Educatie Online mai sunt disponibile cursuri video de pregătire pentru BAC, destinate elevilor din clasa a 12-a și absolvenților școlilor polivalente, manuale și alte materiale didactice.

Materialele video oferite de proiectul Educatie Online pot fi accesate de toți utilizatorii Studii.md, inclusiv de cei care nu sunt înregistrați în sistem. 

Cursurile și lecțiile pe cursuri.studii.md au fost selectate de la diferite proiecte educaționale: Clasa Viitorului, Învăț.Online, programe de asistență psihologică pentru elevi „Aleg să mă simt bine”, UTM. Secțiunea manuale.studii.md conține manuale pentru clasele I-XII în format electronic, în toate limbile de instruire.

Resursa cursuri.studii.md va fi utilă nu doar pentru elevi, ci și pentru profesori. Atunci când se planifică lecțiile, există posibilitatea de a adăuga materiale video gata pregătite. 

Este suficient ca acestea să fie atașate la tema lecției.

Proiectul Studii.md a fost realizat cu sprijinul și asistența UNDP și a Centrului de Dezvoltare IT Tekwill. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter