La USMF au fost desfășurate instruiri în domeniul sănătății mintale
Cadre didactice, medici rezidenți și psihologi de la Catedra de sănătate mintală, psihologie medicală și psihoterapie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova au beneficiat de o serie de instruiri, oferite de experți în sănătate mintală din Statele Unite ale Americii, în perioada 12-17 octombrie 2024.
Membrii echipei de formatori internaționali au fost: Laura Ann Roberts, conferențiar universitar, expert în consiliere psihologică de la Colegiul „Herbert H. Lehman”, Universitatea City din New York, Emiliya Zhivotovskaya, asistent universitar, Saybrook University, Pasadena, California, director general și fondator al „The Flourishing Center” și al Centrului pentru Educație Pozitivă, și Shimon Mazor, specialist în medicina virtuală privind sănătatea mintală, cofondator și director de marketing (CMO) al FloatVR, transmite Știri.md, cu referire la diez.md.
Astfel, în zilele de 12 și 13 octombrie, specialiștii americani au participat la lucrările Congresului internațional „Dincolo de granițe: uniți pentru sănătatea mintală”. Vizita de lucru a specialiștilor din SUA a continuat la Catedra de sănătate mintală, psihologie medicală și psihoterapie a USMF „Nicolae Testemițanu”.
Pentru cadrele științifico-didactice și medicii rezidenți de la specialitatea Psihiatrie au fost organizate două ateliere de instruire: „Gestionarea ADHD la copii și adulți” și „Psihoterapia dialectic comportamentală”.
Reprezentanții Catedrei de sănătate mintală, psihologie medicală și psihoterapie exprimă recunoștință Ambasadei SUA pentru această oportunitate extraordinară, ce a deschis noi perspective pentru educația și formarea medicilor rezidenți, contribuind astfel la îmbunătățirea serviciilor de sănătate mintală în țara noastră.
Vizita specialiștilor internaționali s-a desfășurat în cadrul proiectului „American Medical Speaker Program”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA, ce are ca scop transferul de cunoștințe, îmbunătățirea abilităților practice și consolidarea capacităților de cercetare și predare ale personalului științifico-didactic.
Citiți întregul articol aici.