main logo
1461

La o grădiniță din Capitală copiii fac amiaza în curtea instituției

La o grădiniță din Capitală copiii fac amiaza chiar în curte. Nu pentru că nu ar avea paturi în instituție, ci pentru că somnul în aer liber este mai odihnitor și mai sănătos. După trezire, micuții fac gimnastică în sânul naturii și terapie pentru tălpi.

La o grădiniță din Capitală copiii fac amiaza în curtea instituției

Picii care frecventează grădinița de stat cu numărul 98 din Capitală, schimbă dormitorul pe cerul liber doar când temperatura de afară depășește 28 de garde, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

„Prima dată când am implementat și le-am spus că o să dormim afară au fost foarte fericiți. Nu atingeau pământul de fericire”, declară Elena Chiforișin, directoarea grădiniței.

Pregătirile încep cu câteva ore înainte, când educatorii aranjează patul fiecărui copil. Mai apoi, de la ora 13 și până la 15 îi veghează.

„Somnul de zi afară este mai liniștit, mai odihnitor, copiii se trezesc cu o atenție mai bună”.

Unora somnul le-a fost atât de dulce încât cu greu au fost în stare să deschidă ochii, așa că trezirea a devenit o adevărată provocare.

După ce aleargă prin iarbă verde, picii își clătesc picioarele la baie. Directoarea grădiniței spune că s-a inspirat de la instituțiile de învățământ din Finlanda și Grecia, cu care grădinița are încheiate parteneriate.

„Părinții au salutat propunerea. Părinții din grupele mai mici au venit cu solicitări că vor și ei”, spune directoarea.

Potrivit medicilor, somnul în aer liber este mai odihnitor, iar exercițiile și joaca afară eliberează endorfine în sânge. Astfel se elimină stresul și apare sentimentul de eliberare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării