main logo
585

La Chișinău a fost vernisată o expoziție de artă contemporană

O expoziție de artă contemporană cu genericul ”Simpozionul Naţional de Artă Lepşa 2018, România” a fost vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

La Chișinău a fost vernisată o expoziție de artă contemporană

Expoziţia prezintă circa 20 de lucrări de pictură ale artiştilor participanţi la Simpozionul Naţional de Artă Lepşa 2018, ediţia a VIII-a, care s-a desfăşurat toamna trecută în judeţul Vrancea din România, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Centrului Cultural Vrancea, Liviu Nedelcu, unul dintre organizatorii evenimentului, a menționat că expoziția de artă contemporană „10 + 1 Lepșa 2018” este rezultatul rezidenței de o săptămână, petrecută la Lepșa, a unui grup de artiști plastici: Valeriu Herța și Igor Svernei (Republica Moldova), Gheorghe Dican, Atena Simionescu, Ioan Tudor, Amelia Gherasim, Marius Vasile Barb, Sorin Nicodim, Bara Vioara, Liviu Nedelcu și Laura Ghinea din România. 

Liviu Nedelcu a mulțumit directorului Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, pentru faptul că instituția condusă de el găzduiește pentru a șasea oară la Chișinău această expoziție.

La rândul său, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei a spus că la Simpozionul Lepșa participă artiști importanți din R. Moldova și România, iar la ediția din 2017 au fost invitați și pictori  din alte țări. 

”Ne bucură faptul că toți cei 10 artiști din tabără, al unsprezecelea este Liviu Nedelcu curatorul ediției, au fost participanți ai Bienalei noastre de artă contemporană. Participanții la tabără discută despre problemele artei contemporane și primesc câte un onorariu de 1000 de euro”, a mai spus directorul instituției.

Potrivit criticului și istoricului de artă român, Constantin Prut, un alt curator al expoziției, la Lepşa, o localitate montană de la curbura Carpaţilor, cu păduri străvechi, ce evocă drumurile impresioniştilor în căutarea purităţii naturale, au loc, de mai mulţi ani, simpozioane de pictură. 

Participarea acestor artişti la momentul Lepşa nu se rezumă doar la desfăşurarea simpozionului şi la expoziţiile ce se organizează la Galeria de Artă din Focşani (şi uneori la Bucureşti, Cluj-Napoca etc.), ci, astfel, se fac paşi importanţi în constituirea unei colecţii şi a unui Muzeu al Artei Contemporane în acest oraş.

Expoziția va fi deschisă până la 10 mai.

img19003244

img19003244

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării