main logo
497

La ce etapă se află implementarea sistemului de tichetare electronică în transport

Introducerea unui sistem de tichetare electronică în transportul public rămâne a fi în continuare departe de realitate.

La ce etapă se află implementarea sistemului de tichetare electronicăLa ce etapă se află implementarea sistemului de tichetare electronică

Deși primarul interimar declara anterior că tichetarea electronică va fi posibilă în 2018, se pare că nici în 2019 proiectul nu va fi totuși implementat, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

În cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, directorul interimar al Direcției generale transport și căi de comunicații, Oleg Caraman, a declarat că proiectul se află la etapa caietului de sarcini.

„Caietul de sarcini a fost elaborat, a trecut și un aviz pozitiv al Centrului Național Anticorupție. Rămâne identificarea surselor financiare necesare pentru implementare”, a menționat Caraman.

Întrebat câți bani sunt necesari pentru implementarea sistemului de tichetare electronică, primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că această sumă ar ajunge la 100 de milioane de lei.

Totodată, rugați să precizeze termenul în care proiectul ar putea fi implementat, atât Caraman, cât și Codreanu au declarat că tichetarea electronică nu va fi implementată nici în 2019.

„Anul acesta precis că nu o să putem. Nu avem o acoperire financiară și nu putem iniția o procedură de licitație publică în vederea implementării acestui proiect”, a menționat Oleg Caraman.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării