main logo
377

La Cahul va avea loc un festival internațional de film documentar

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional de film documentar ”MOLDOX” va fi inaugurată marți, 10 septembrie, la Cahul. Evenimentul se va desfășura până la 15 septembrie.

La Cahul va avea loc un festival internațional de film documentar

În cadrul Festivalului internațional de film documentar pentru schimbare socială vor fi proiectate 18 lungmetraje și 12 scurtmetraje de rezonanță din 12 țări: Republica Moldova, Suedia, România, Ucraina, Olanda, Polonia, Letonia, Franța, Marea Britanie, Rusia, Elveția, Germania. Festivalul se va deschide cu filmul ”Grădina Sovietică”, realizat de regizorul Dragoș Turea.

Potrivit organizatorilor, ”MOLDOX” se vrea a fi o punte de dialog dintre creator și public care să faciliteze conștientizarea de către spectatori a problemelor societății moderne, dar și identificarea soluțiilor pentru a le depăși, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Astfel, la finalul proiecțiilor, ei vor avea ocazia să  descopere mesajele din spatele peliculelor, în cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri cu creatorii și protagoniștii acestora, veniți din toate colțurile lumii.

Totodată, organizatorii le-au pregătit spectatorilor și o serie de surprize, cum ar fi expoziția de fotografie „Plecarea în lume” de Natalia Gârbu, concerte sub cerul înstelat, show-ul trupei indie rock și folk rock „Cosmos în Buzunar”, urmat de DJ party.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional de film documentar se va încheia pe 15 septembrie cu vizionarea filmului ”Întâlnindu-l pe Gorbaciov”.

Evenimentul organizat de Asociația Obștească ”MOLDOX” este sprijinit financiar de Institutul Cultural German Akzente, Goethe Institut, Institutul Cultural Român, Centrul Național al Cinematografiei din Moldova, Primăria Cahul, Consiliul Raional Cahul, Ambasada Germaniei, Ambasada Suediei, Proiectul de Competitivitate finanțat de USAID, Suedia și UK aid, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare etc.

Prima ediție a Festivalului internațional de film documentar MOLDOX a avut loc în 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării