main logo
459

Ion Cebanu, despre acțiunile Silviei Radu: E un lucru tragico-comic și la limita legii

Președintele fracțiunii Partidului Liberal din CMC, Ion Cebanu, consideră că acțiunile primarului interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, aduc mari pagube bugetului municipal.

Ion Cebanu, despre acțiunile Silviei Radu: E un lucru tragico-comicPreședintele fracțiunii Partidului Liberal din CMC, Ion Cebanu.

Totodată, dânsul a declarat că Radu utilizează resursele administrative în campania electorală, impunând funcționarii din Primărie și din Direcțiile subordonate să semneze pe listele electorale, scrie Unimedia.

„Am înțeles că doamna a felicitat toți locuitorii cu excepționala idee a covorului, permiteți-mi să felicit toți locuitorii în sensul ăsta cu două milioane de lei duși pe apa sâmbetei. Vă dați seama, dacă dânsa are asemenea inițiative de paguba bugetului municipal acuma când este interimar, dacă ajunge asta primar? Vă dați seama ce va fi din bugetul municipal?”, a declarat Cebanu.

De asemenea, președintele fracțiunii Partidului Liberal se arată indignat de faptul că Silvia Radu se laudă cu faptul că „covorul de flori” a ajuns și în presa internațională.

„Să mai ai tupeul să mai vii în debutul ședinței să te lauzi cu lucrurile astea? Mai mult ca atât, dânsa zice că a intrat în presa internațională, eu vreau să o felicit dublu și să-i spun că pe 27-28 martie a mai intrat o dată în presa internațională defapt, în gura internațională, atunci când Congresul Autorităților locale de pe lângă Consiliul Europei a numit-o „persoană neautorizată”. Ar face bine să citească rezoluția acestui organ și să vadă că practic în unanimitate a fost votată atunci. Sigur că la noi se face că plouă și nu se vede, dar oricum lucrurile date rămân și sunt contabilizate. Oricum, florăreasa NR.1 va trebui să plătească”, a precizat Ion Cebanu.

Dânsul afirmă că Silvia Radu nu face altceva la Primărie decât să-și facă campanie electorală, impunând funcționarii să semneze pe liste.

„Codul Electoral spune foarte clar:  Nu poate folosi nimeni resursele administrative”, a spus Cebanu.

Știu că cei de la Direcția Protecția Socială Ciocana acum o săptămână erau impuși să semneze pe listele Silviei Radu.(...) E un lucru tragico-comic și la limita legii. Omul care a venit ilegal de la el vor izvorî fapte ilegale”, a concluzionat Președintele fracțiunii Partidului Liberal din CMC.

Amintim că astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a Serviciilor Primăriei, Silvia Radu a menționat că datorită covorului, Chișinăul a ajuns în presa internațională în context pozitiv și că își dorește ca aceasta să devină o tradiție, iar an de an să fie organizat la Chișinău un festival al florilor.

După ce aproape o săptămână a putut fi admirat, în după-amiaza zile de astăzi covorul de flori va fi mutat, iar zona din Scuarul Catedralei va fi eliberată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării