main logo
763

Internauții sunt împotriva celor 3 zile de odihnă suplimentare în august

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este cea care a venit cu inițiativa de a oferi bugetarilor trei zile libere adiționale, astfel încât la sfârșit de august să avem o mini-vacanță de nouă zile, împreună cu weekendurile și zilele de 27 și 31 august.

Internauții sunt împotriva celor 3 zile de odihnă suplimentare în august

Potrivit Președintelui Sindicatelor Oleg Budza, CNSM a cerut Guvernului ca aceste zile să fie declarate libere, argumentând că acestea sunt „neproductive” din cauza sărbătorilor naționale de la sfârșitul lunii, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Zliele de 28, 29 şi 30 august 2018 vor fi recuperate din zilele de sâmbătă, 8 și 29 septembrie şi 27 octombrie 2018.

Din membrii organizației, doar două sindicate au fost împotriva acestei inițiative, a mai declarat Oleg Budza pentru UNIMEDIA. Acestea sunt Federația Sindicală a Educației și Științei și Federația Sindicală din Energetică. ”În rest, 90% din sindicate au susținut inițiativa”, a mai adăugat președintele CNSM.

Întrebat ce crede despre faptul că unele voci spun că această inițiativă ar fi legată de protestul anunțat pentru ziua de 26 august, Oleg Budza a declarat că CNSM ”nu se implică în politică” și nici „nu participăm la proteste”.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înaintat spre dezbatere publică de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Hotărârea ar urma să fie supusă votării la următoarea ședință de Guvern, care ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Inițiativa a stârnit deja dezbateri printre internauți. Unii au salutat inițiativa, însă o bună parte din cei care și-au exprimat opinia spun că nu sunt de acord cu cele trei zile de odihnă suplimentare, majoritatea argumentând că este o decizie „ineficientă” și va fi greu de recuperat din sâmbetele care urmează.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării