main logo
586

Inteligența Artificială sau rețelele de socializare: Ce aleg bălțenii?

Inteligența Artificială nu mai este o noutate în viața cotidiană a multor bălțeni – unii o folosesc zilnic, alții o privesc cu rezerve.

Inteligența Artificială sau rețelele de socializare: Ce aleg bălțenii?Colaj: Știri.md

„Pentru studii, în general. Când privesc TikTok-urile, eu sunt lipită și tu te uiți la unele video irelevante, dar la ChatGPT mă adresez concret la situație. Nu în fiecare zi, dar des”, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

„Generarea de poze, ChatGPT întrebăm. Cred că da, depinde la ce te uiți. Consider că sunt lucruri diferite, oamenilor mereu le este interesantă experiența altor persoane, ChatGPT încă nu ajunge aici, poate pe viitor.”

„Personal sunt o persoană foarte curioasă și mă interesează foarte multe chestii. De aceea, eu îl folosesc foarte des. În întrebări cum să pregătesc ceva până la foarte interesante lucruri pe care cineva nu le întreabă, sau le întreabă, deși nu vorbesc despre asta.”

Pentru alții, AI-ul este un instrument complementar, dar nu poate înlocui interacțiunea umană sau noutățile din feed.

„Foloseam în scopuri profesionale, să identific sursa de inspirație a studenților mei. Foloseam pentru a testa posibilitatea elaborării unor sarcini. Părerea mea este una rezervată, deoarece trebuie mereu să reverific ce generează AI-ul, deseori, când nu cunoaște răspunsul la întrebare, nu cunoaște opera, el caută pe net, oferă niște răspunsuri credibile cu citate pe care textul nu le conține.”

„Eu cred că noi, oamenii, trebuie să fim cei care ne coordonăm, ne dezvoltăm și ne cizelăm fără a avea nevoie de Inteligența Artificială, pentru că noi nu știm cine este în spatele ei și de cine este coordonată de ea, este părerea mea.”

Cu toate acestea, specialiștii spun că AI-ul poate fi un aliat în procesul educațional, dacă este folosit corect.

„Nu cred că este un lucru bun să ne ferim de aceasta sau să ținem obiceiurile noastre de a învăța informația de undeva, atât timp cât timp există factori de distragere ca TikTok sau ca Reels-urile și Shorts-urile YouTube, eu totuși sunt de părere că ar fi mai bine să folosim ChatGPT-ul la orice întrebare, să știm sigur ce este cu noi și cum lucrează totul în jurul nostru, ca să putem să fim mai implicați decât până acum, dacă rețelele de socializare ne-au furat din capacitatea noastră de a gândi pe lung și critic, vrem să revenim puțin, fiind atotcunoscători și să facem toate procesele calitativ”, spune Oleg Chetrean, CEO ichat.md.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării