main logo
279

Întâlnire în formatul 5+2 pentru îmbunătățirea domeniului farmaceutic

La data de 16 aprilie 2019, o ședință extinsă a experților din cadrul grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății din partea Republicii Moldova a avut loc la sediul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Întâlnire în formatul 5+2 pentru îmbunătățirea domeniului farmaceutic

Potrivit comunicatului, ședința a avut loc cu participarea expertului internațional în domeniul farmaceutic Dr. Michael Morris, contractat de către Misiunea OSCE în Republica Moldova, transmite Știri.md.

Scopul vizitei a presupus consultarea mediatorului din formatul „5+2” în procesul de reglementare transnistreană pe aspecte ce țin de domeniul medicamentelor, inclusiv calitatea și controlul acestora.

Această şedinţă a întrunit reprezentanţi din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Serviciului Vamal, Agenției Servicii Publice, Biroului politici de reintegrare, Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, precum şi experții Misiunii OSCE în Republica Moldova.

De menţionat că pe parcursul anului 2018, experții din cadrul grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății de la Chișinău și Tiraspol s-au întrunit în cadrul a 11 ședințe.

Întrunirea a oferit o platformă eficientă pentru discuţii aprofundate privind regulile de import și facilitățile oferite operatorilor economici la importul medicamentelor în regiunea transnistreană, modul, termenii și condițiile de eliberare a autorizaţiilor în conformitate cu legislația în vigoare și standardele internaționale, sistemul național de farmacovigilență, procedura de notificare a dispozitivelor medicale etc.

Expertul împreună cu reprezentanții Misiunii OSCE în Republica Moldova au avut oportunitatea de a vizita Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor, instituit cu scopul de a contribui la realizarea misiunii şi obiectivelor Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova, prin asigurarea calităţii medicamentelor şi preparatelor medicamentoase prezente pe piaţa farmaceutică.

La baza acestei reuniuni a stat un dialog constructiv şi interactiv, astfel asigurând sprijinul activ al experţilor de domeniu pentru aprofundarea bunelor practici aplicabile în Republica Moldova.

Reamintim că Republica Moldova este membră la Farmacopeea Europeană, care garantează calitatea medicamentelor, elaborând norme comune şi obligatorii destinate a fi aplicate în ansamblul ţărilor membre. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării