main logo
1677

Inițiativa unui tânăr din Moldova care a ajuns în scaun cu rotile

Dar din dar se face rai. De asta e sigur un tânăr în scaun cu rotile, din raionul Râșcani.

Inițiativa unui tânăr din Moldova care a ajuns în scaun cu rotile

Inspirat de gestul a sute de necunoscuți care i-au dat bani pentru o operație, Sergiu a decis să creeze un site de donații. Pentru început, și-a propus să ajute 200 de bătrâni și să meargă cu daruri la cinci case de copii, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Viața lui Sergiu a luat o întorsătură gravă în 2010, când a nimerit într-un accident rutier. Nu și-a putut imagina că sute de persoane necunoscute îi vor sări în ajutor și vor dona bani pentru ca el să fie operat. A avut nevoie 35.000 de dolari și a primit de la oameni 27.000 de dolari.

Sergiu Obadă: „Timp de trei săptămâni s-a adunat suma de bani de care aveam nevoie ca să plec la operație, de la oameni pe care nici nu îi știam“.

De atunci au trecut 8 ani, iar Sergiu spune că în tot acest timp s-a gândit cum să-i ajute, la rândul său, pe alți oameni. Așa că, a creat un site de donații. 

În ajutor i-au venit câțiva prieteni, care s-au ocupat de partea tehnică. Platforma online pe care au creat-o se numește donate.plus. Aici, oricine se poate înregistra și poate să-și facă auzită povestea. Însă pentru a colecta bani, trebuie să trimită un set de acte pe poșta electronică. 

Sergiu Obadă: “Trebuie să aducă acte că el are nevoie de acești bani. Cine este el, extrasul de boală“.

Până când oamenii vor afla de site, tânărul spune că deja a găsit persoane care ar avea nevoie de ajutor. Își propune să adune bani pentru bătrâni și copiii din cinci orfelinate.

„Aici se vor colecta banii pentru 200 de bătrâni și cinci case de copii. Este foarte simplu să donezi „exact ca pentru oricine“.

Fiind lemnar de meserie, Sergiu vrea să adune bani și din vânzarea meselor pe care le face singur, iar ulterior să-i doneze pentru campania de Crăciun, lansată de el pe site.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării