main logo
8609

Îndemnul premierului pentru cei care nu sunt mulțumiți de Recensământ

După ce mai mulți internauți s-au arătat nemulțumiți de întrebările la care urmează să răspundă în cadrul Recensământului, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție și i-a îndemnat pe aceștia să primească recenzorii și să le răspundă la acele întrebări.

Îndemnul premierului pentru cei care nu sunt mulțumiți de RecensământFoto: Știri.md/Arhivă

În cadrul ședinței Guvernului din 10 aprilie, Dorin Recean a declarat că Recensământul este un exercițiu important și i-a îndemnat pe cetățenii R. Moldova să fie responsabili, transmite Știri.md.

„Am observat că peste noapte avem mai mulți experți în Recensământ. Se dau cu părerea în ceea ce privește întrebările. Vreau să amintesc tuturor că Recensământul este un exercițiu important. Asupra organizării s-a lucrat mult. Vreau să îi îndemn pe toți să aibă atitudine responsabilă, inclusiv politicienii care s-au făcut experți, să primească recenzorii și să răspundă și ei la întrebările care au fost bine formulate, ca să putem pune la dispoziția autorităților și mediului de afaceri informațiile care sunt necesare”, a spus Recean.

Recensământul din R. Moldova se va desfășura în perioada 8 aprilie - 7 iulie și este al treilea proces de acest gen, care are loc după declararea independenței țării.

De regulă, cercetarea este desfășurată o dată la 10 ani, iar în baza informațiilor colectate se stabilesc obiective pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării