main logo
1553

În Slujba Binelui: Biserica, laborator spiritual pentru elevi

Oamenii îl descoperă pe Dumnezeu în diferite moduri, dar atunci când copilul învaţă din cuvântul Scripturii de mic, această întâlnire se transformă în ceva temeinic şi profund.

În Slujba Binelui: Biserica, laborator spiritual pentru eleviFoto: Tvrmoldova.md

Învățătura de credință îi ajută să se formeze în spiritul celor mai înalte valori ale neamului. Liceul „Prometeu” este prima instituție preuniversitară din Republica Moldova care, încă de la fondare, a ridicat o Biserică Ortodoxă în curte, transmite Știri.md, cu referire la tvrmoldova.md.

Din primele zile de după deschidere, în planul de învățământ, a fost introdusă o oră de religie pe săptămâna, tradiție care se menţine până astăzi.

Părintele Ioan Cosoi este prezent în fiecare zi la liceu alături de copii. Îi învaţă să-şi înceapă dimineaţa cu o rugăciune. 

Atunci când orele de religie coincid cu o sărbătoare importantă creştinească, Părintele săvârşeşte Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, iar copiii vin la rugăciune după care ascultă predica sau cuvântul de învăţătură, care nu este altceva decât o lecţie de viaţă şi trăire duhovnicească. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării