main logo
2209

În Parcul Dendrariu a fost amenajat un spațiu de relaxare modern

O statuie cu Isus Hristos, înaltă de doi metri, a apărut în parcul Dendrariu din municipiul Chișinău. Ce-i drept, sculptura din bronz încă nu a fost dezvelită, iar vizitatorii nu pot să o admire, deocamdată.

În Parcul Dendrariu a fost amenajat un spațiu de relaxare modern

Statuia va fi atracția unui spațiu de relaxare nou, creat după modelul grădinilor epocale de la Versailles. Tot acolo, vor mai apărea trei fântâni arteziene, dar și alei de trandafiri și levănțică, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Această zonă nouă se va numi „Grădina Eternității”. Ideea a apărut acum câțiva ani, iar inspirația vine din Franța.

„Este unica expoziție din Chișinău realizată în stil regulat, după modelul parizian al Grădinilor de la Versailles. Avem cărări drepte și clare, pătrate, plantele au o formă severă și așa mai departe. 02:26-02:36 Avem circa 400 de trandafiri plantați, levănțică și circa 300 de soiuri de plante conifere”, spune Anatol Brazițchi. colaborator științific Parcul „Dendrariu”.

Deocamdată, grădina a fost amenajată în proporție de 80 la sută. Până la sfârșitul anului, aici vor fi gata și cele trei fântâni arteziene. Totuși, lucrarea de căpătâi este statuia lui Isus Hristos, de peste doi metri înălțime. Acum, sculptura, executată din bronz, este ascunsă pentru vizitatori, însă echipa noastră a reușit să o surprindă pentru câteva minute.

Grădina Eternității se întinde pe o suprafață de aproape 10 mii de metri pătrați. Ea este alcătuită din câteva alei care sunt decorate cu flori și copaci decorativi de diferite soiuri, iar în centrul acestei expoziții, va veghea grădina statuia lui Isus Hristos. Totodată, pe peretele din spatele grădinii urmează să apară și o rugăciune.

„De ce se numește „Grădina Eternității”? Noi aici trebuie să stăm, să ne gândim la eternitate, ce ne așteaptă, calm, liniște… Deci, în acest spirit”, a declarat Anatol Brazițchi. colaborator științific Parcul „Dendrariu”.

Ideea grădinii a fost salutată de unii vizitatori ai parcului, în timp ce alții cred că religia și parcurile publice trebuie să fie separate.

„Mi se pare o concordanță frumoasă fiindcă, chiar dacă este un parc public, dar e ceva divin așa că eu salut lucrul acesta”.

„Arată foarte frumos. Dacă o să facă și o să fie, încă mai frumos o să fie. Foarte frumos”.

„Eu consider că sunt două lucruri diferite, divinitatea și parcul. Parcul are altă predestinare”.

Cumva mă uit la asta straniu. Eu consider că ar trebui să fie o altă denumire și nu cred…dar asta este, nu ai ce-i face, ce să-i faci.

Proiectul a costat puțin peste două milioane de lei, bani oferiți din bugetul municipiului Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării