main logo
1200

Iarnă în Moldova: Cum sunt îngrijite animalele de la Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Capitală este pregătită pentru iarnă. Adăposturile animalelor sunt încălzite cu becuri infraroșii și ultraviolete, iar podelele sunt acoperite cu fân și rumeguș.

Iarnă în Moldova: Cum sunt îngrijite animalele de la Grădina Zoologică

De asemenea, viețuitoarele primesc tot necesarul de vitamine, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Cele mai capricioase animale, în perioada rece a anului, sunt maimuțele, papagalii și șerpii, iar ca acestea să poată supraviețui, angajații de la Grădina Zoologică le alintă cum știu mai bine. Maimuțele, de exemplu, stau în cuşti speciale, unde temperatura aerului depăşeşte 20 de grade Celsius, iar meniul acestora este destul de variat și bogat în vitamine.

Responsabilii de la Grădina Zoologică spun că fiecărui animal îi este acordată o îngrijire specială, iar pregătirile pentru sezonul rece încep cu aproape jumătatea de an înainte.

Chiar dacă animalele sunt hrănite bine, totuși, Grădina Zoologică are și probleme.

Această femeie lucrează la Grădina Zoologică mai bine de 12 ani. Femeia spune că animalele sunt mai sufletiste decât oamenii.

Grădina Zoologică a fost deschisă la 9 mai 1978 și este unica în țara noastră. La moment, în colecția Grădinii Zoologice sunt peste 1.000 de animale de diferite specii, de pe toate continentele, chiar și din Antarctica. În cadrul instituţiei sunt angajați peste 100 de persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării