main logo
636

Grămezile de zăpadă neagră din Capitală, evacuate de pe străzi

Mormanele negre de zăpadă care urâțesc atât de mult Chișinăul au început să fie evacuate. Deocamdată, muncitorii le încarcă în camioane doar pe cele de pe străzile principale.

Grămezile de zăpadă neagră din Capitală, evacuate de pe străziGrămezile de zăpadă de pe străzile Capitalei, evacuate

În timp ce orășenii se plâng că la periferii e mare mizerie, drumarii speră că vremea bună va lucra acolo înaintea lor și zăpadă se va topi, scrie protv.md.

Angajații Exdrupo au început să încarce în camioane mormanele de zăpadă din zona Primăriei. Astăzi i-am văzut muncind la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu Pușkin.

Drumarii spun că zăpada care este curată este aruncată în râul Bac, iar mormanele încărcate cu material antiderapant și noroi ajung la bazele lor de la Varnița și strada Mesager. Oamenii spun ca munții de zăpadă neagră ar fi trebuit demult scoși din oraș.

„Trebuie tehnică, care strânge automat, așa e mai mare muncă și rămâne într-o parte și în alta".

„Îngreunează și la trecători și transportul nu poate să circule, asta arată fața primarului, mizerie peste tot, rușine".

„Eu văd că îl strâng. Bravo, bine fac! Peste o zi se va topi".

Mulți locatari sunt nemulțumiți și se plâng că se face curățenie doar în centru, în timp ce în restul orașului, murdăria și băltoacele formate după topirea zăpezii rămân neatinse.

„Partea aceasta au început să o curățe de vreo două trei ori, în rest așa, așa, și așa, e negru și murdar, săptămâna ceea când a început a ninge tot aici curățau".

„Un dezastru, să vină și la marginea orașului pe strada Doina să vadă ce mizerie e acolo, în centru strâng, dar la noi la periferii nu avem pe unde merge".

Țurțurii încă îi îngrijorează pe locatari. Pe unele clădiri sulițele de gheață au și mai bine de un metru. Pe multe străzi, niciun semn nu atenționează trecătorii să se ferească. La Academia de Muzica Teatru și Arte Plastice, zona de lângă clădire era astăzi securizată. 

„Sunt foarte periculoși, mergem pe marginea drumului ne este teamă să nu ne cadă în cap. Mai mult ne uităm în jos dar pericolul mai mare probabil ca e de sus".

„Era bine să-i dea jos noaptea când nu sunt oameni în preajmă. Panglica aici nu ajută, oamenii oricum vor intra în clădire".

„Sunt foarte periculoși, după cum vedem nu sunt semnale de atenționare, oamenii nu mai atrag atenția".
Salvatorii spun că sunt gata să intervină pentru a da țurțurii jos, dacă vor fi solicitați.

Agenții economici ale căror imobile se află lângă trotuare sunt obligați să curățe țurțurii de la streșini sau să îngrădească locurile periculoase. Altfel, riscă amenzi de până la nouă mii de lei.

Între timp, meteorologii anunță că vremea se încălzește în următoarele zile, astfel încât la sfârșitul săptămânii am putea avea 22 de grade la sud.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării