main logo
18202

Fiara misterioasă care ucide animale și sperie oamenii la Călărași

O creatură ciudată cu un aspect înspăimântător a semănat panică în satul Temeleuţi din raionul Călărași.

Fiara misterioasă care ucide animale și sperie oamenii la CălărașiFoto: decaymag.com

Animalul bizar pe care localnicii îl numesc Chupacabra a omorât, pe timp de noapte, trei capre şi patru iezi, transmite Știri.md cu referire la Prime.md.

Unii oameni se tem chiar să iasă din case, de frică să nu fie atacaţi. Specialiştii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Călărași nu au putut identifica făptura.

Localnicii s-au speriat după ce în data de 5 mai creatura ciudată a ucis o capră la o stână din localitate.

„Capra a fost priponită, a apucat-o de gât, a ucis-o şi eu dimineaţa am găsit-o mâncată. Din urmă au fost toate organele luate. Şi acesta nu e câine, acesta e şacal, lup. Cu urechile mici şi negru", a spus Constantin Aga, proprietarul stânei.

Peste o zi, nu departe de stână, au fost atacate alte şase animale: două capre și patru iezi.

„Stăpânul a lăsat animalele fără supraveghere pe acest imaş din apropierea localităţii. A doua zi dimineaţă stăpânul a găsit doar cadavrele caprelor. El presupune că animalele ar fi fost mai întâi muşcate de gât".

„Avea două trei găuri ca şi cum a apucat-o şi i-a scos ochii. Mă duc la a doua capră tot aşa de gât şi ochiul scos şi muşcată de falcă şi o bucata de limbă", a zis Gheorghe Prunici, proprietarul animalelor.

Unii localnici chiar ar fi întâlnit animalul ciudat.

„Mergând pe marginea drumului cu bateria s-a uitat pe margine încolo şi o ieşit aşa un animăluţ cum arată pe internet, Chupacabra. De o mărime ca de vulpe, fără păr şi urechile mai mari ca la vulpe", a spus Gheorghe Prunici, proprietarul animalelor.

Localnicii au anunţat primarul localității, iar proprietarii animalelor sfâşiate, împreună cu poliţiştii şi vânătorii, au pornit în căutarea animalului misterios. 

„S-a stat la pândă, s-a monitorizat, dar cu părere de rău, sau spre bine, nu mai ştiu, nu a apărut animalul care a făcut răfuiala cu aceste caprine", a declarat Zinaida Ţurcanu, primarul satului Temeleuţi.

Cazul a ajuns în atenţia Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, dar nici reprezentanţii acestei instituţii nu au reuşit să identifica animalul care a atacat caprele.

„Animal răpitor necunoscut în părţile noastre, şi anume, am în vedere, că mandibula de jos era strangulată, ochii şi limba dispărută şi la ieduți fix aceleaşi semne violente de moarte, un ochi dispărut şi limba mâncată", a declarat Constantin Stratan, reprezentant ANSA din Călărași.

Deşi creatura nu a mai apărut în sat, unii oameni stau cu frica-n sân. 

„Acest animal şi oameni mănâncă. - Cum arată el? - Eu nu am idee, moșneagul este mai bătrân, el ştie. - Credeţi că ar putea să fie în aceste locuri? - Da, ar putea să fie".

„Băiatul meu mi-a spus aseară de un animal, l-a căutat pe Internet, şi a spus că mamă, să mă uit la internetul acesta nu-i "Chupacabră", zic, ce-i cu tine, de unde ai luat prostia asta, "Chupacabră". Mamă, a apărut aşa un animal. - Vă temeţi? - Cum să nu te temi.

„Am auzit eu de Chupacabra, dar nu cred la noi să fie aşa ceva. Poate să fie vreun lup mai mare mai puternic, cine ştie".

Chupacabra ar fi un animal misterios din zona Americii Latine, care atacă animale domestice, în special oi și capre, sfâșiindu-le fără a le mânca.

Deși există numeroase relatări ale unor localnici, în special din Mexic, existența creaturii pe nume Chupacabra nu a fost confirmată oficial până în prezent.

Oamenii de ştiinţă din Moldova susţin că localnicii din Temeleuţi nu au motive de îngrijorare. Şi asta pentru că nu există dovezi că un astfel de animal s-ar plimba pe teritoriul ţării noastre.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării