main logo
11221

Fermierii au ajuns în PMAN: Poliția a format un scut viu în fața Guvernului

Protestul fermierilor din Capitală a început astăzi cu certuri, îmbrânceli și mascați la marginea orașului.

Fermierii, în PMAN: Poliția a format un scut viu în fața GuvernuluiFoto simbol: știri.md

Pe canalele de Telegram au apărut mai multe imagini cu zeci de tractoare care au blocat drumurile, iar șoferii cu greu se deplasează, fiind nevoiți să stea blocați în trafic, transmite Știri.md.

În unul dintre filmulețe se poate observa cum un șofer nervos a ieșit din automobil și s-a luat la ceartă cu un fermier. Discuția aprinsă dintre cei doi era cât pe ce să degenereze într-o bătaie, însă într-un final cei doi și-au văzut de drum.

O altă ceartă care a izbucnit între fermierii nemulțumiți și Poliție a ajuns la limită, când unul dintre oamenii legii a încercat să-l rețină pe unul dintre protestatari, însă ceilalți fermieri i-au sărit în ajutor și au ridicat în aer mașina Poliției. Imediat la fața locului au apărut și mascații, care au încercat să facă ordine, însă aceștia au fost înconjurați de protestatari.

Președintele Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a declarat că în pofida faptului că fermierii au solicitat intervenția Poliției pentru a-i ajuta să ajungă în Capitală fără a deranja șoferii, organele de forță nu au răspuns solicitării.

Într-o reacție, Poliția R. Moldova a comentat declarațiile lui Slusari și totodată a condamnat acțiunile întreprinse de fermieri pe „Șoseaua Hâncești, prin care au atentat la bunurile statului provocând Poliția prin altercație, prezumându-se intenția de distrugere a mijlocului de transport al Poliției și ultragierea oamenilor legii.

Vor fi documentați corespunzător, în baza legii, atât organizatorii, cât și persoanele implicate în aceste acțiuni.

Precizăm că atribuțiile Poliției la asemenea evenimente țin de asigurarea ordinii publice, nu de escortare, pază sau protecție a unor interese.

Este regretabil faptul că polițiștii care își exercită atribuțiile de serviciu sunt tratați în așa mod.

Reiterăm că nu vom tolera asemenea atitudine față de colegii noștri”.

Către ora 16:30, fermierii au ajuns în centrul Capitalei, unde deja erau așteptați de mai mulți polițiști în fața Guvernului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării