main logo
892

Falsificau documente oficiale și le vindeau: Percheziții și doi reținuți

Activitatea unui grup infracțional, care se ocupa cu confecționarea, folosirea și comercializarea documentelor oficiale false, a fost destructurată de ofițerii INI și cei ai Inspectoratului de Poliție Botanica, în comun cu procurorii.

Falsificau documente oficiale și le vindeau: Percheziții și doi reținuțiFoto: Poliția RM

În timpul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că suspecții, doi bărbați de 29 și 39 de ani din Chișinău, din anul 2023 și până acum, au creat o schemă ilegală de confecționare și comercializare a actelor oficiale false (buletine de identitate, pașapoarte, permise de conducere etc.), cu scopul de a obține profit, transmite Știri.md.

„A fost efectuat un șir de măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală, stabilindu-se că suspecții folosesc utilaj și tehnică specială (de ultimă generație), destinate contrafacerii documentelor. Mai mult, aceștia obțineau un venit de la 250 la 2.000 de euro pentru un act falsificat, astfel, acordând persoanelor fizice dreptul de a se angaja oficial în câmpul muncii pe teritoriul țărilor Uniunii Europene, dar și posibilitatea de a solicita de la instituțiile bancare credite și de a circula sub o identitate falsă în UE”, comunică Poliția.

Ofițerii de investigații, cu ajutorul mascaților de la „Fulger”, au descins cu percheziții în automobilele și la domiciliile suspecților. Astfel, au fost ridicate buletine de identitate false, pașapoarte, permise de conducere și un card bancar fals, toate „emise” de către autoritățile statelor Uniunii Europene, dar și certificate de pregătire profesională și de competență a conducătorului auto, un pistol, zeci de cartușe de calibrul 9 mm, pachețele cu cocaină, 300 de dolari, 200 de euro și dispozitive speciale pentru depistarea echipamentelor ascunse de înregistrare audio, foto/video.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru „confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ștampilelor sau sigiliilor false, comise în scop de înstrăinare ori înstrăinarea documentelor oficiale false, inclusiv a documentelor electronice false”.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit legislației, ei riscă amendă de la  250.000 până la 400.000 de lei sau închisoare de la cinci la șapte ani.

Investigațiile continuă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării