main logo
860

Explozie în Chișinău: Când vor putea locatarii să revină acasă

Lucrările de reparație a blocului de pe bulevardul Moscovei, care a avut de suferit în urma deflagrației, sunt pe ultima sută de metri. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul ședinței operative de la Primărie de către viceprimarul Nistor Grozavu.

Explozie în Chișinău: Când vor putea locatarii să revină acasă

Grozavu a precizat că de săptămâna viitoare locatarii vor putea reveni în propriile apartamente.

„La fața locului se află și specialiștii de la Lift Service pentru a preciza holul pentru ascensorul mare. Este restabilit și peretele mini-ascensorului care a avut de suferit în urma deflagrației. Sperăm că până la sfârșitul săptămânii în locurile de uz comun va fi făcută căptușirea pe alb. Cred că de săptămâna viitoare vom putea permite locuitorilor să revină în această clădire”, a declarat Nistor Grozavu, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Viceprimarul a mai spus că duminică au fost finalizate toate lucrările principale de consolidare:

„În prezent sunt instalate câte două uși noi la fiecare etaj, iar azi vor fi instalate încă câte două, cele care separă camera de gunoi de coridorul general. Se lucrează concomitent la 20 de etaje din 21. De marți vor începe lucrările de reparație în apartamentele deteriorate. Sunt instalate absolut toate ferestrele, inclusiv peretele exterior este restabilit. Căldură este pe toate verticalele”.

Potrivit lui Grozavu și rețelele de apeduct și canalizare sunt funcționale, iar marți, în prima jumătate a zile, va fi restabilită și electricitatea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării