main logo
663

Expertiza care testează calitatea marcajului din Chișinău întârzie

Marcajul rutier din Chișinău se aplică, anul acesta, cum mare întârziere. O recunoaște chiar șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Adrian Boldurescu.

Expertiza care testează calitatea marcajului din Chișinău întârzie

La final de iulie, Boldurescu spune că vopseaua „avea probleme” și a fost trimisă la expertiză. Trei săptămâni mai târziu, iar de rezultatele expertizei - nici vorbă, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Întrebat de ce acestea întârzie să apară, Boldurescu a spus, la ședința de azi a Primăriei, că și lui „îi este interesant”.

„Expertiza se amână, tot se zice azi-azi, mâine-mâine, și mie mi-i interesant. Nu am fost informați despre rezultatul expertizei, vă vom informa și pe dvs. când îl primim. Aplicarea marcajului rutier a fost stopată doar în cazul marcajelor alb-roșii. În rest, totul se aplică în culoarea albă clasică. (...) Urmează să venim cu anumite clarități. Eu personal am întrebări la marcajul din 2019. E prima dată când marcajul se aplică atât de târziu. Știu sigur că Exdrupo lucrează cu patru echipe noaptea. Marcajul trebuia să fie aplicat în luna mai cel târziu, nu mai avem nevoie de marcaj la sfârșit de vară”, a comentat Boldurescu.

Potrivit șefului de la Transporturi, marcajul rutier din capitală a fost aplicat în proporție de 60%, iar prioritate se dă trecerilor din fața instituțiilor de învățământ.

Amintim că, după ce în luna mai Primăria a achiziționat aproximativ 70 de tone de vopsea, care urma să fie folosită pentru executarea marcajelor rutiere, aceasta a ajuns la expertiză, nu pe asfalt.  

Atunci Primăria nu a specificat cauza necesității acesteia. Astfel, la sfârșit de iulie, când marcajele rutiere trebuiau să fie executate în totalitate, pe străzile Chișinăului nu au fost aplicate nici jumătate dintre ele.

Amintim că în luna mai curent autoritățile locale au dispus ca în termen de două luni să fie aplicate marcajele rutiere pe teritoriul municipiului Chișinău în trei nuanțe: alb, galben și roșu. Volumul lucrărilor atinge 43 de mii de metri pătrați și presupune cheltuieli de 4,2 milioane de lei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării