main logo
336

Eveniment de sensibilizare față de traficul de persoane

Mai multe persoane au spus: „Nu traficului de ființe umane!” și au lansat baloane în aer în scuarul Catedralei Metropolitane Nașterea Domnului din capitală.

Eveniment de sensibilizare față de traficul de persoaneEveniment de sensibilizare față de traficul de persoane

Este vorba despre o acțiune de sensibilizare a societății privind consecințele fenomenului traficului de persoane, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit șefului Centrului pentru combaterea traficului de ființe umane, Lilian Levandovschi, problema traficului de ființe umane, fie în scop de muncă sau sexual, afectează nu doar Republica Moldova, ci întreaga lume. 

În ultimii ani, crește numărul persoanelor exploatate în interiorul țării. Statisticile arată că în decursul primelor șase luni ale acestui an, în Moldova au fost înregistrate 96 de infracțiuni care se referă la traficul de ființe umane. Au fost identificate 202 victime, dintre care 165 de adulți și 37 minori. Dintre acestea, 34 de persoane adulte au fost exploatate în țară.

Antonio Polosa, șeful Organizației Internaționale pentru Migrație, a menționat că, marcând Ziua mondială împotriva traficului de persoane, ne reamintim că migranții prea des sunt supuși la riscuri de exploatare și abuz în căutarea unor oportunități de angajare mai departe de casă. Șeful OIM mai spune că sectorul privat trebuie să se mobilizeze și să se asigure că migranții care au fost nedreptățiți au parte de justiția pe care o merită, iar autoritățile responsabile să faciliteze întoarcerea lor în țară și să le ofere sprijin pentru recuperare, reabilitare și reintegrare acolo unde este posibil.

Melissa Crawford, reprezentanta Ambasadei SUA la Chișinău, a menționat că traficul de persoane reprezintă o problemă gravă în toată lumea și toate țările trebuie să lupte pentru a opri sclavia modernă. Acțiunea organizată este un exemplu foarte bun pentru a creste gradul de conștientizare a problemei.

Conform statisticilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în prima jumătate a anului au fost asistate și reabilitate în Centrele pentru asistență și protecție, cu plasament, 32 de victime adulte și nouă minori. Activitatea centrelor este asigurată din bugetul de stat și acestea prestează servicii specializate, până la un an, destinate victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de ființe umane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării