main logo
1776

Drumul spre Paris: Ce zic moldovenii despre reușitele sportivilor noștri

Lansarea seriei documentare „Drumul spre Paris” a generat un val de reacții și emoții pe rețelele sociale. Aceste filme, care dezvăluie poveștile sportivilor moldoveni care se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, au impresionat publicul, în special pe cei din mediul online.

Drumul spre Paris: Ce zic moldovenii despre reușitele sportivilor noștriColaj: Știri.md

Printre cei care au susținut și promovat aceste documentare se numără personalități precum președinele R. Moldova, Maia Sandu, jurnalista Alina Radu, prezentatoarea TV Lili Lozan și creatori de conținut ca Cristina Miron, Andrei Bolocan și Alex Gurdila, transmite Știri.md.

Mesajele de susținere ale personalităților publice

„Acum câteva zile, am văzut istoria impresionantă de viață a Anastasiei Nichita, care este o dovadă foarte clară că atunci când există determinare, omenie și foarte multă muncă, oricât de grele ar fi împrejurările, oricât de mari ar fi problemele, putem reuși. Îi urăm Anastasiei succes și îi spunem că este chiar un model din care putem să ne inspirăm. Îi urăm numai bine în viață și în luptele ei sportive!”, a declarat Maia Sandu în urma vizionării primului episod.

Reacțiile de pe rețelele sociale

Pe rețelele sociale, spectatorii și-au exprimat admirația pentru curajul și determinarea sportivilor. Anastasia Nichita, campioana mondială la lupte libere, a impresionat prin povestea sa de viață marcată de sărăcie și violență domestică.

„Lecțiile pe care societatea noastră le-ar avea de învățat de la campioana Anastasia Nichita sunt: trebuie să rămânem oameni cu orice copil, căci oricare dintre ei va ajunge viitorul nostru de care să ne mândrim și chiar să depindem. Poți să ajungi mare, oricât de mic și singur n-ai fi. Oamenii care îți zic azi că nu-ți stă bine luptătoare (că ai mâini mari, umeri lați sau nervi tari, priviri severe), mâine se vor mândri cu tine de parcă ai fi luptătoarea lor”, a scris Alina Radu, jurnalistă.

Impactul documentarelor asupra comunității

Istoria canoistului Sergiu Tarnovschi, prezentată în cel de-al doilea episod, a stârnit multe discuții emoționante. Un alt internaut a scris: „La acest episod am plâns. Vreau și sper pentru toți să fie un final fericit! Hai, Moldova, hai Sergiu! Slavă Ucrainei!”

Pe Instagram, influenceri și sportivi au partajat fragmente din documentare și au încurajat urmăritorii să vizioneze seria. O influenceriță cunoscută a menționat: „Aceste documentare sunt o sursă de motivație incredibilă. Povestea fiecărui sportiv este un testament al muncii grele și al sacrificiului.”

Comentariile de pe YouTube reflectă, de asemenea, o apreciere profundă pentru calitatea producției și autenticitatea poveștilor prezentate. Un utilizator a scris: „Interesant de ce încă această doamnă nu este atât de populară în Republica Moldova. De ce nu este invitată la vreun podcast? Căci merită să se știe de campionii noștri. Dragi jurnaliști, iată cu cine trebuie de făcut podcasturi, nu toți tiktok-erii. Succese mari, Zalina. Ținem pumnii și un mare respect pentru Six Points Media că aduc în fața noastră eroi despre care eu personal nu știam.”

Mobilizare și susținere

Filmele documentare au reușit să mobilizeze o întreagă comunitate, oferind nu doar povești inspiraționale, ci și un sentiment de mândrie națională. Mulți spectatori și-au exprimat dorința de a susține sportivii moldoveni în drumul lor către Jocurile Olimpice.

La moment, pe Youtube deja pot f vizionate trei din cele cinci episoade ale documentarului „Drumul spre Paris” Proiectul este susținut de USAID în cadrul Programului Inițiativei de Reziliență pentru Moldova. Producția seriei a durat cinci luni, perioadă în care echipa Six Points Media a asistat olimpicii moldoveni în cinci orașe ale lumii și la două Campionate Europene.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării