main logo
5005

Drama familiei minorului decedat la Stăuceni: Au înmormântat trei copii

Alexandru Coșcodan, tatăl lui Valerian Railean, ciclistul minor lovit mortal într-un accident lângă Stăuceni, a povestit cu durere despre ziua tragediei. Bărbatul a dezvăluit de ce numele lor sunt diferite și că și-a înmormântat trei copii până acum.

Drama familiei minorului decedat la Stăuceni: Au înmormântat trei copiiPoza: realitatea.md

Mai multe declarații au fost făcute în cursul săptămânii la una din edițiile emisiunii „Puls” de la Orizont TV, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Valerian și Sofia, fiica mai mică a familiei, au fost scriși cu numele soției. Pierzând doi copii în viața noastră, Ciprian Roman Coșcodan s-a născut în 2006, a decedat la o lună; Maria Coșcodan s-a născut în 2002, a decedat la vârsta de 18 ani în 2020. Am vrut și noi copii sănătoși, am mers și la mănăstiri, și la medici, ne-am tratat câțiva ani, ca să se nască Valerian în familia noastră, după el s-a născut Sofia. Valerian – în 2010, Sofica – în 2013. Și am făcut schimbarea asta cu scopul…, poate cuiva i se va părea banal sau ridicol, dar frica în oase după pierderea copilului îți schimbă radical gândirea și viziunea asupra vieții. A fost o încercare să scăpăm de ghinion, în popor se mai spune „de blestem”. Dar schimbarea numelui copiilor nu ne-a ajutat”, a povestit Alexandru Coșcodan.

Cuplul mai are o fetiță în vârstă de 10 ani. Este cea mai mică. O cheamă Sofia. Știa despre tragedie „din primele clipe de când badea a nimerit în spital”.

„A fost cu noi, a stat alături, chiar nu mă așteptam de la Sofica să se țină așa de bine, atât de dârz, dar posibil că suferința surorii mai mari, Maria a fost țintită la pat, fiind bolnavă de hidrocefalie, a maturizat-o puțin, a făcut-o mai dârză, mai dură. Sunt momente și acum când vede pozele lui Valerian, plânge. Dar se mai ia cu joaca, două săptămâni a stat la cumnata, unde s-a jucat cu verișoarele. Ne-am străduit să o ferim de impactul emoțional”, a mai povestit tatăl.

În aceeași emisiune a fost prezentă mama lui David, un alt ciclist minor lovit în același accident, dar care a supraviețuit. Potrivit ei, copilul i-a povestit că antrenorul i-a trimis să ducă o roată de rezervă la Cricova. Antrenorul însă neagă versiunea părinților. David deja este acasă, unde face tratament în continuare.

Amintim că accidentul grav a avut loc pe data de 21 februarie, lângă Stăuceni, când un șofer a decis să efectueze o manevră de depăşire cu un Opel Tigra, pe dreapta, lovind doi cicliști minori care se deplasau regulamentar și erau echipaţi corespunzător. Ambii au fost transportați la spital, însă trei zile mai târziu, unul dintre ei, Valerian, s-a stins din viață.

Valerian Railean (Coșcodan) avea 12 ani și era campionul Moldovei la ciclism pentru anul 2022. Fusese selectat în echipa națională a Republicii Moldova pentru sezonul 2023. Urma să reprezinte țara noastră la competițiile internaționale din acest an, dar a fost înmormântat în orașul Codru pe data de 27 februarie.

Șoferul și-a recunoscut vina. Are 48 de ani și a fost anterior privat de dreptul de a conduce, după ce a fost prins beat la volan. Acum se află în arest preventiv, pentru că nu colaborează cu ancheta. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la trei până la şapte ani de închisoare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării