main logo
1851

Dosarul lui Dorin Damir: Nicio ședință finalizată timp de peste un an

O nouă ședință în dosarul penal în care omul de afaceri Dorin Damir este acuzat de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției a fost amânată săptămâna trecută de către Curtea de Apel Chișinău. În mai mult de un an, în această cauză penală au fost stabilite doar șase ședințe, dintre care două au fost întrerupte, iar celelalte nici nu au avut loc.

Dosarul lui Dorin Damir: Nicio ședință finalizată timp de peste un anDorin Damir/Foto: Captură de ecran

Dosarul a ajuns în judecată în anul 2021 și s-a aflat în examinare în prima instanță timp de un an. Dorin Damir a pledat nevinovat, iar pe data de 23 decembrie 2022, magistrata Aurelia Cazacliu de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a achitat pe ambele capete de acuzare, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Procesul continuă la Curtea de Apel Chișinău, unde prima ședință a fost stabilită încă pentru 17 mai 2023 și de atunci bate pasul pe loc. Cele șase ședințe anunțate până astăzi au fost fie amânate, fie întrerupte.

Ultima ședință, din 5 iunie, a fost amânată tocmai pentru 30 octombrie. De data aceasta, motivul amânării este „imposibilitatea formării completului”, situație care poate fi explicată după demisia recentă a 20 de magistrați de la Curtea de Apel.

Fiind solicitată de echipa Jurnal.md, șefa completului în acest dosar, Oxana Robu, a refuzat să comenteze acest caz.

Citiți întregul articul aici.

Știri.md amintește că Dorin Damir este un om de afaceri și promotor sportiv din Republica Moldova, președinte al Asociației FEA (Fighting & Entertainment Association) și al UFSC (Uniunea Federațiilor Sporturilor de Contact din Republica Moldova).

Dorin Damir, dar și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, și șeful suspendat din funcție al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, au fost reținuți în luna iulie în dosarul angajărilor fictive al fostei Direcții nr. 5.

Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Potrivit procurorilor, Damir ar fi fost angajat fictiv în calitate de agent sub acoperire, fiindu-i oferită o altă identitate, iar finul lui Plahotniuc s-ar fi folosit de această a doua identitate la trecerea frontierei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării