main logo
1037

Donația unei comune din România pentru un sat din R. Moldova

Înfrățirile dintre localitățile din România cu cele din R.Moldova dau roade. Localitatea Jegălia, județul Călărași din România, care este înfrățită cu satul Nișcani, raionul Călărași din R.Moldova, va dona o sumă de bani pentru lucrări de îngrijire a 7 hectare de pădure.

Donația unei comune din România pentru un sat din R. Moldova

Despre aceasta anunță Primăria localității Nișcani, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Potrivit administrației publice locale, acest lucru este la fel de important ca și alte activități desfășurate în comun de cele două localități.

„Recent, Consiliul Local Jegălia a decis că la fel de importantă pentru viață rămâne a fi și investirea în aspectele care ar asigura păstrarea unor valori pentru generațiile care vor urma. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local Jegălia, s-a decis donarea unei sume de 15.000 roni (n.r. ≈ 65.300 MDL) pentru îngrijirea, în primul an de vegetație, a 7 ha de pădure, plantație înființată în anul 2020 pe teritoriul satului Nișcani”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a APL Nișcani.

Primăria Nișcani precizează că în luna mai se vor împlini 5 ani de la semnarea Acordului de înfrățire dintre satul Nișcani, raionul Călărași, și comuna Jegălia, județul Călărași, iar în acești 5 ani cele două localități au cunoscut o adevărată apropiere atât la nivel oficial, cât și neoficial.

S-au legat prietenii, s-au făcut vizite reciproce, s-a întreținut legătura. La nivel oficial, primăriile celor două localități au organizat în comun o serie de activități culturale ce au avut menirea de promovare a valorilor cultural-artistice românești.

În acest sens, administrația publică locală Nișcani a adresat mulțumiri primarului localității Jegălia, Aurel Vasile, membrilor Consiliului Local Jegălia și tuturor locuitorilor comunei Jegălia, pentru susținere și ajutorul oferit.

Menționăm că pădurea tânără de pe teritoriul satului Nișcani este formată din arțari, tei și alte specii. Suprafața de 7 hectare de teren a fost împădurită grație implicării primăriei din localitate într-un proiect.

Grantul în valoare de 280.000 de lei a fost alocat de Proiectul de Rezilienţă Rurală (PRR), finanțat de Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), prin intermediul Programul de adaptare pentru micii Producători (PAMF) și implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor IFAD.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării