Dezvăluirile unei moldovence care locuiește în Italia: Nu e glumă
O moldoveancă care locuiește de ceva timp într-un orășel din centrul Italiei, a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum stau lucrurile în prezent în țara, a doua la rând, cu cele mai multe cazuri de infecție cu COVID-19.

Moldoveanca Cristina Zvoristeanu a declarat că situația e destul de gravă, transmite Știri.md.
De asemenea, ea a povestit despre regulile impuse de autorități pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire și despre campania recent lansată de vedete „Eu rămân acasă”.
„Din punctul de vedere al unei persoane care trăiește în țara care ocupă locul al 2-lea ca și număr de pacienți pozitivi, vă pot spune doar atât: NU E GLUMĂ. Oricât am încerca să o luăm în glumă… e GRAV.
În Italia a început marea campanie de sensibilizare „Eu rămân acasă”.
S-a ajuns ca în TV în loc de reclame să apară vedete care încurajează persoanele să rămână în casă pentru a opri răspândirea virusului. Deja s-a impus o distanță de minim un metru între două persoane (valabil peste tot: pe stradă, la magazin, la bar, în emisiuni, interviuri). Emisiunile care se desfășurau cu public… au renunțat deja şi scaunele sunt goale.
Pe lângă faptul că școlile sunt închise până pe 3 aprilie (se vorbește chiar și de blocarea anului) începând de astăzi toata Italia a devenit zona roșie.
Locuiesc în centrul Italiei, la 80 km de Roma.
Deja nu mai avem voie să ieșim spre alte localități, decât pentru muncă sau urgențe medicale.
Se iese puțin din case doar pentru urgențe. Insist să subliniez că aici funcționează mult spiritul de civilizație al fiecăruia (și italienilor nu le lipsește chiar dacă uscături au și ei).
Problema mare care a apărut nu e gravitatea virusului, cât rapiditatea exponențiala de răspândire, care poate aduce sistemul sanitar în colaps. Și atenție, vorbim de unul din cele mai bune sisteme de sănătate.
Dacă aici e așa „daca deja se pune problema că persoanele peste 60 ani să nu mai fie intubate, dând prioritate celor mai tineri…atunci nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla într-o țara care nu e pregătită pentru aşa o situație.
De asta cred că important, acum, e ca fiecare să înțeleagă că important este să ne schimbam obiceiurile… Gata cu întâlniri, petreceri, mall… etc. Evitați aglomerațiile, petreceți timpul liber în case și nu vă gândiți că ”noua nu ni se întâmplă, sunt doar câteva cazuri, etc.”.
Adevăratul vârf se așteaptă pe la jumătatea lui aprilie. Să sperăm că ne va da Dumnezeu înțelepciunea să trecem peste acest hop. Vă îmbrățișez pe toți cu drag și speranță”.