main logo
518

Deputații vor dezbate problema utilizării pungilor din plastic

Mâine, vor avea loc consultări publice asupra proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Codului Contravenţional al Republicii Moldova nr. 218/2008, care prevede reintroducerea sancţiunilor în legea cu privire la interzicerea etapizată a pungilor de plastic, precum şi a plasticului de unică folosinţă.

Deputații vor dezbate problema utilizării pungilor din plastic

Audierile vor avea loc pe data de 2 august 2019, ora 15:30, în incinta Parlamentului, et. 1, bir. 114, transmite Știri.md.

„Ne sufocă plasticul, la propriu. Savanții deja bat alarma: microplasticul a ajuns până și în țesuturile umane. Anual, înghițim în jur de 50 de mii de particule de microplastic, pentru că acestea se găsesc peste tot: în apa îmbuteliată, în fructele de mare, în sare, zahăr, miere și chiar în bere.

Interzicerea graduală a pungilor, paharelor, farfuriilor de plastic și a plasticului de unică folosință este o necesitate, iar sancțiunile pentru comercializarea acestora sunt o soluție eficientă pentru a ne asigura că asta chiar se va întâmpla. 

Organizăm audieri publice asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Codului Contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008, care prevede reintroducerea sancțiunilor în legea cu privire la interzicerea etapizată a pungilor de plastic, precum și a plasticului de unică folosință”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba.

Cei care doresc să participe se pot înregistra confirmând participarea la adresa de e-mail: dumitru.alaiba@parlament.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării