266
0
Deputații vor dezbate problema utilizării pungilor din plastic
266
0

Mâine, vor avea loc consultări publice asupra proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Codului Contravenţional al Republicii Moldova nr. 218/2008, care prevede reintroducerea sancţiunilor în legea cu privire la interzicerea etapizată a pungilor de plastic, precum şi a plasticului de unică folosinţă.

Audierile vor avea loc pe data de 2 august 2019, ora 15:30, în incinta Parlamentului, et. 1, bir. 114, transmite Știri.md.

„Ne sufocă plasticul, la propriu. Savanții deja bat alarma: microplasticul a ajuns până și în țesuturile umane. Anual, înghițim în jur de 50 de mii de particule de microplastic, pentru că acestea se găsesc peste tot: în apa îmbuteliată, în fructele de mare, în sare, zahăr, miere și chiar în bere.

Interzicerea graduală a pungilor, paharelor, farfuriilor de plastic și a plasticului de unică folosință este o necesitate, iar sancțiunile pentru comercializarea acestora sunt o soluție eficientă pentru a ne asigura că asta chiar se va întâmpla. 

Organizăm audieri publice asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Codului Contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008, care prevede reintroducerea sancțiunilor în legea cu privire la interzicerea etapizată a pungilor de plastic, precum și a plasticului de unică folosință”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba.

Cei care doresc să participe se pot înregistra confirmând participarea la adresa de e-mail: dumitru.alaiba@parlament.md.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter