main logo
3449

Demisiile anului 2024: Miniștri plecați și trădare de Patrie în Parlament

Guvernul Recean a trecut prin mai multe schimbări și scandaluri în acest an. Primul ministru care a demisionat a fost Nicu Popescu. Pe parcurs, mai mulți membri ai Cabinetului de miniștri au plecat. O figură importantă, care a ales să se despartă de fotoliul de ministru, a fost Andrei Spînu. Iar cel mai recent scandal îl vizează pe Victor Parlicov, forțat să plece din funcția de ministru al Energiei. Criza energetică încă e în desfășurare și s-ar putea adânci imediat după Revelion.

Demisiile anului: Miniștri plecați și trădare de Patrie în ParlamentFoto: colaj știri.md

Nu a evitat scandalurile publice nici Parlamentul. Șeful Direcției juridice a fost arestat pentru că ar fi colaborat cu serviciile speciale rusești, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Am luat decizia de a-mi depune mandatul...” În conferința de presă, Nicu Popescu nu a menționat motivele ce au declanșat plecarea sa din funcția de vicepremier și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. După plecarea sa, Guvernul a separat în două ministerul și a creat o nouă funcție de vicepremier pentru Integrare Europeană, iar șefia a fost preluată de Cristina Gherasimov. Nici fotoliul de ministru al Afacerilor Externe nu a stat neocupat. Astfel, funcția i-a revenit lui Mihail Popșoi, deputat PAS.

Primăvara aduce o nouă mutare în Guvern. Dorin Recean a anunțat pe Facebook că o înlocuiește pe ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, cu deputatul PAS Sergiu Lazarencu, de la care a cerut acțiuni mai ferme în domeniul protecției mediului.

O lună mai târziu pleacă din funcție Igor Talmazan, șeful Serviciului Vamal, în urma unui scandal de corupție la Aeroport. Printre suspecți se afla fiul unui deputat socialist și fiica unei deputate PAS, care au negat faptele imputate. Parlamentara a fost exclusă din PAS, iar în toamnă a aderat la Partidul Nostru.

Vara a început cu un scandal de proporții după ce s-a aflat că mai mulți funcționari moldoveni ar face parte dintr-o grupare criminală. Aceștia ar fi perceput milioane de dolari pentru a ajuta interlopi, dați în căutare internațională, să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova, conform șefei Procuraturii Anticorupție. Printre cei cercetați penal se numără șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, care însă se declară nevinovat.

Citește mai departe pe tv8.md.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării