De ce pânza de paianjen nu trebuie distrusă. Beneficiile ei în natură
Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vine cu un apel către cetățeni în pragul sărbătorilor de Paști. Astfel, cum în această perioadă mulți oameni acordă o atenție sporită curățeniei din jurul lor acest lucru este firesc doar acasă.

Însă în mediul înconjurător nu trebuie de făcut la fel. Natura are grijă să-și facă curățenie, iar pânzele de păianjen nu reprezintă absolut deloc o problemă. Aceste opere de artă, țesute cu multă măiestrie și dedicație, reprezintă o combinație reușită de rezistență, duritate, elasticitate, flexibilitate și rezistență la diverse temperaturi, transmite Știri.md.
Grație acestor proprietăți, pânzele de păianjen îndeplinesc un rol important în buna-funcționare a habitatelor sălbatice:
- ajută la eliminarea unor insecte pe care omul le consideră dăunătoare în agricultură.
- captează granule de polen și particule de poluanți care circulă în aer, datorită faptului că sunt încărcate electrostatic.
- unele păsări insectivore își obțin hrana prin verificarea repetată a pânzelor în care ajung diverse insecte.
- pare ciudat, dar pânzele ajută unele specii de păianjeni să audă: acestea funcționează ca niște senzori auditivi extinși și reconfigurabili.
Din acest motiv, ar fi bine să limităm „făcutul curățeniei” în interiorul locuințelor noastre și să lăsăm păianjenii să-și țese liniștiți pânzele în sânul naturii, așa cum o fac de mii de ani.