De ce nu înfloresc bujorii și cum poți să-i ajuți. Sfaturi simple și utile
Specialiștii au dezvăluit de ce nu înfloresc bujorii și cum poți să-i ajuți. Sezonul acestor flori superbe a început, iar îngrijirea corectă este esențială pentru a te bucura cât mai mult de parfumul și frumusețea lor.

Faptul că bujorii nu înfloresc reprezintă o mare dezamăgire pentru multe femei care își dedică timpul grădinăritului. Din fericire, specialiștii îți oferă soluții utile. Iată care sunt motivele pentru care bujorii tăi refuză să înflorească și cum te poți asigura că vei avea o mulțime de flori superbe primăvara aceasta.
De ce nu înfloresc bujorii și cum poți să-i ajuți
Bujorii care nu înfloresc pot fi dezamăgitori pentru orice grădinar. Bujorul este cunoscut pentru florile sale ușoare și parfumate, care înviorează grădina la sfârșitul primăverii, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
Așadar, atunci când un bujor nu înflorește, lasă un mare gol în peisaj. În general, aceste plante perene sunt ușor de întreținut. Bujorii pot trăi și înflori timp de 70 de ani sau chiar mai mult.
Bujorul tău nu primește suficient soare
Majoritatea bujorilor au nevoie de soare din plin pentru a produce flori, spun grădinarii specialiști. Cu excepția cazului în care ai un soi care poate suporta umbra, lipsa luminii este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care bujorii nu înfloresc.
Poate că planta ta a primit suficient soare la începutul primăverii, dar un copac din apropiere îi blochează acum lumina cu frunzele sale. Acest lucru poate duce la moartea mugurilor florali.
Bujorul tău are nevoie de îngrășământ
Dacă bujorul nu este capabil să extragă suficienți nutrienți din sol, este posibil să nu poată produce flori. Poate fi dificil să decizi cum să fertilizezi bujorii, deoarece nu le place să le deranjezi rădăcinile.
Bujorii răspund bine la compost, dar trebuie să ai grijă să nu le rănești rădăcinile. O opțiune mai sigură este să aplici un îngrășământ lichid.
Bujorul tău a fost plantat sau mutat recent
Aceste plante perene, rezistente și cu aspect impunător, nu agreează să fie mutate. Pot trece ani de zile după transplantarea bujorilor până când aceștia își revin.
Dacă ai plantat sau mutat bujorii în ultimii patru ani, este posibil să se confrunte încă cu un șoc de transplantare, spun specialiștii. Din păcate, singura soluție este timpul și puțină grijă în plus.
Bujorul tău este plantat prea adânc
Bujorilor nu le place să fie plantați prea adânc. Când plantezi bujorii, ochii tuberculilor nu ar trebui să fie mai adânc de 5 cm sub nivelul solului.
Dacă bujorii sunt plantați prea adânc, prima acțiune este să îndepărtezi cu grijă puțin pământ din jurul bazei plantei. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a stimula înflorirea, va trebui să-l replantezi.
Deși această acțiune va întârzia probabil și mai mult înflorirea, este mai bine să aștepți câțiva ani pentru ca un bujor să înflorească, decât să ai unul care nu va înflori niciodată. Dacă îi oferi suficientă iubire și atenție, bujorul tău va înflori foarte frumos în anii ce urmează.