main logo
850

De câte ajutoare umanitare a beneficiat R. Moldova de la începutul anului

În prima jumătate a anului 2024, Republica Moldova a beneficiat de ajutoare umanitare în valoare de circa 300 de milioane de lei, provenite din 25 de țări. Cele mai importante donații au venit din partea Germaniei, României și Spaniei.

De câte ajutoare umanitare a beneficiat Moldova de la începutul anuluiFoto: Imagine simbol

Conform datelor publicate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Germania a fost cel mai mare donator, oferind un ajutor umanitar în valoare de 112,5 milioane de lei. România a contribuit cu 95,3 milioane de lei (32,5%), iar Spania - cu 21,5 milioane de lei (7,3%), transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

Statele Unite ale Americii, China, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Olanda și Vietnam completează lista donatorilor, cu contribuții cuprinse între 5,9 și 14,2 milioane de lei.

Potrivit ministerului, printre beneficiarii de ajutoare umanitare în Republica Moldova ar fi persoanele vârstnice, copiii orfani și cei rămași fără ocrotire părintească, persoanele cu dizabilități, familiile cu trei și mai mulți copii, familiile monoparentale, șomerii, persoanele afectate de calamități naturale. De asemenea, ajutoarele umanitare au fost destinate și instituțiilor medico-sanitare publice, școlilor-internat și altor organizații.

„Prin contribuțiile generoase și sprijinul constant al organizațiilor internaționale, al societății civile și al tuturor celor implicați în activitățile umanitare, am reușit să oferim asistență esențială și protecție celor care au nevoie. Fiecare gest de solidaritate și sprijin a avut un impact semnificativ asupra vieților persoanelor vulnerabile, inclusiv a celor strămutate din cauza conflictelor”, notează Ministerul Muncii și protecției Sociale.

Menționăm că la 19 august este marcată Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării