main logo
5399

Date oficiale: Recordurile raioanelor din Republica Moldova

Moldova.org publică a doua ediție cu „Recordurile raioanelor din Republica Moldova”, conform datelor oferite de Biroul Național de Statistică pentru anul 2019.

Date oficiale: Recordurile raioanelor din Republica MoldovaFoto: libertv.md

De exemplu, raionul Briceni a crescut în 2019 cele mai multe legume de câmp și a bătut recordul pentru cea mai mare recoltă de pomușoare, fructe și nuci, transmite Știri.md

Potrivit moldova.org, Ocnița are cei mai mulți șomeri și e raionul care are cele mai puține sate conectate la apă, doar două.

Edineț rămâne a fi cel mai mare producător de sucuri de legume și fructe (5.872,5 litri) și raionul cu cele mai multe vaci din R.Moldova - 5.574.

Raionul Dondușeni se bucură de cel mai curat aer din țară, unde au fost evacuate cele mai puține substanțe poluante în aerul atmosferic – 48 de tone.

Pe lângă recordul stabilit pentru producerea celor mai multe conserve de legume și fructe (peste 5.000 de tone), Soroca rămâne a fi lider la producerea cașcavalului.

Șoldănești rămâne raionul care are cel mai mic volum de apă distribuit consumatorilor (0,7 milioane de m3). 

Raionul Drochia deține recordul pentru cele mai multe cărți și reviste (527,4 mii exemplare) și cele mai multe plante de floarea-soarelui (40.102 tone).

Râșcani este cel mai mare producător de unt, lapte și frișcă, iar Glodeniul a produs cel mai mult porumb pentru boabe (66,2 tone).

Florești este raionul care a utilizat cei mai mulți fertilizanți chimici (6.854 tone) și a produs cel mai mult orz (44,8 tone).

Sângerei este raionul care are cele mai multe familii cu cel puțin 4 copii, iar Făleștiul are cele mai multe instituții culturale – 64 și cele multe localități – 76.

Telenești este raionul care plătește un salariu mai mare femeilor și are cea mai mare diferență între salariile femeilor și bărbaților – 5,4.

Raionul Nisporeni a înregistrat cele mai multe sinucideri pe an – 20, iar Orhei este raionul în care locuiesc cei mai mulți pensionari (23.047).

Anul trecut, Călărași a fost lider la „cel mai mult divin”, iar anul acesta, deține recordul împreună cu raionul Ialoveni pentru categoria „cea mai mult vodcă produsă”.

Raionul Dubăsari are cele mai multe camere existente pentru turiști (477) și cele mai multe paturi pentru turiști (1.572)

Raionul Criuleni are cei mai mulți porci – 42.667 bucăți, iar orașul Hâncești a crescut cele mai multe bovine - 11.557 capete, notează moldova.org.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării